Menu
Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Téma: Test padací základky QAD z Aliexpress za cenu směšných 400kč

Test padací základky QAD z Aliexpress za cenu směšných 400kč 05. květen 2019 09:34 #1

Podrobil jsem testu funkčnosti tuto padací základku Topoint Archery a aliexpress. Základka až na vůle v uložení hřídele je vyrobená celkem pečlivě a dokonce i funguje. Odzkoušeno i na 50m a výsledky byli celkem uspokojivé.
https://www.youtube.com/watch?v=1O27rNRQ_Hc

https://www.youtube.com/watch?v=n51Iub-s2Gw&t=

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Poslední úprava: od Peca.

Test padací základky QAD z Aliexpress za cenu směšných 400kč 09. květen 2019 16:44 #2

Hmmm, mám ji zrovna před sebou, Objednal jsem ji někdy na podzim loňského roku, Taky mám před sebou QAD Hunter pod názvem TR Blazer. a original QAD Hunter ( plus asi dalších 20 jasného i méně jasného původu) Bohužel moje zkušenosti jsou trochu odlišné. Ani jedna z těchto zakládek nestíhá ani na jednom z mých luků. Výjimkou jednoho čínského(62") za 130 juro. Ale i na toho jsem pro jistotu dal starýho Apache od NAP
Ono to Amíci,s těma Číňanama moc nedomysleli. Americké firmy si nechávají svoje produkty dělat na východě a pak se diví,že i když už neobjednávají,Kung Pao to chrlí dál do světa za třetinové ceny. Z archery firem na to dojíždi hlavně QAD, NAP, Spot Hogg ale i kopec dalších. Kung Pao to trochu ořeže, bo zbytečně drahý material Amíci požadovalii ,a bez vývoje chrlí do světa výrobky co původně dělali pro Amíky. Nicmémě ani originál QAD Hunter na mých lucích nestíhá. Pro objektivitu nutno podotknout,že ani jeden z mých luků,co momentálně mám(kromě číňana) nemá rychlost dle IBO pod 342 FPS. Nicméně bych od originál QAD čekal,že si poradí alespoň s rychlými luky,když už ne s ultra rychlými. Ale když tak teď nad tím přemýšlím,tohle by spíše patřilo do topicu o zakládkách. No,ono si to vážení účastník zájezdu už najde.

Á propos, když se podíváš do official store ToPoint na expresu, najdi si tam Drop away arrow rest pod číslem,TP824. Mám ho teď zrovna na Evoke 31,jenom pod názvem Maximal. Koupil jsem ho ve Fráni a ještě o juro levnější.Ten stíhá. Nevím,kterej Amík ho dělal v originálu,ale jistě to nebude problém dohledat.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Test padací základky QAD z Aliexpress za cenu směšných 400kč 10. květen 2019 13:49 #3

Ahoj chlapi,

se zakladkami od QAD je to trochu jinak a slozitejsi nicmene jsou kvalitni a maji dobrou funkci a jsou to drzaky o cemz jiste svedci hlavne to ze si je nechavaji delat vsichni TOP vyrobci luku.
Pravdou vsak je ze ne mnoho lidi umi tyto zakladky spravne nastavit a dost lidi melo problem a to hlavne u rychlych luku ze dochazelo ke kontaktu s kormidly.
Osobne mam od nich pouze model HDX na jednom z mych luku. Mel jsem taky tyto problemy ale po radnem nastaveni problem 100% zmizel a nyni naprosta spokojenost.
Za zminku i stoji ze kazda firma at PSE HOYT ELITE BOWTECH MATHEWS si je nechavaji delat ale ze zkusenosti vim ze treba HOYT si ji nechava delat trochu jinak na sve luky. Tudiz je dost velky rozdil koupit QAD HDX a QAD HOYT HDX ktery ma jiny sklon uhlu oproti klasickemu HDX a to je velmi podstatne. Ja uz k HOYT beru pouze zakladku od QAD jen s oznacenim pro HOYT a mam klid vse slape super.
Navic davaji dozivotni zaruku a pote co jsem jeste nevedel tyto informace jsem dost vypraskal mou HDX a mel problemy a byl celkem nastvany.
Po konzultaci s firmou QAD a radach primo od nich a kdy mi rekli posli tu starou sami mi poslali na jejich naklady a do tydne novou a vse je jak ma byt.
Na zaver tedy bych rekl ze jsou dobre a spolehlive jen dobre zvolit a poradne nastudovat jak na to a bude to slapat.

nils

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Test padací základky QAD z Aliexpress za cenu směšných 400kč 10. květen 2019 14:20 #4

Mal som na lukoch QAD aj NAP apache na solocam isly dobre ale na bowtechu som zisti,l ked som ho pomali natahoval v bowprese ,ze tesne pred dotykom tetivy k dorazom prestalo fungovat to samodoladenie na kladkach ked bolo nieco pripojene na cabloch. Tak som kupil vapor trail pro V hoci som dlho nechcel lebo sa mi nepacil ten kablik cez pol luku :-) ,ale teraz som rad,ze ju mam. Inak lahucke naladenie aj drzi dlhsie sip nez sa sklopi a zatil som s nou nemal ziadny problem za 2 roky co ju mam,ani mikro ladenie mi tam nechyba.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Test padací základky QAD z Aliexpress za cenu směšných 400kč 10. květen 2019 16:41 #5

Jo HDX od QAD... Já o něm nedávno uvažoval. Proč jsem ho nekoupil? Chybí mi tam micro adjustment. Asi ne všichni sdílí se mnou potřebu ho na zakládce mít,ale já už bez toho zakládku ani sight nechci.U sightu včetně pins. Už jsem si trápení užil dost a nehodlám trávit hodiny laděním. Nejsu v tom dobrý a ani trpělivý. Oni ty HDX dělají právě pro Hoyt, Bowtech, PSE a jiný. Kdyby dělali MXT-čká, tak mně přesvědčili. Posledně jsem ladil Vapor trail pro broadheads a skoro mně roztrhlo. Je to rest limb driven a když už jsem si myslel,že posledslední vertikální 0.1mm posun a jsu hotovej,povolil jsem šroub trochu víc,zakládku pružina vytáhla na doraz a proto,že jsem si neudělal mark,tak celý cirkus začal od znova. Mam ji na 65" luku,takže to ještě šlo. Bylo li by to na mé 80ti librovce,tak to dělám nanovo až na druhý den. Ale k věci. Podíváš li na konstrukci QAD Huntra,tak asi budeme zajedno,že tam toho moc nenaladíš. Vertikál můžeš nastavit pouze na pevno,pokud ho chceš mít v korektu. Tak pak můžeš laborovat pouze s nockpoint. Jasně ze jde trochu Pootočit na šroubu a trochu v uložení,ale u toho uložení nutně změníš i úhel vidličky.. Tím se dostaneme k průvodním jevům,jenž by v nepatrných mezích nemuseli vadit ale tady se pak přirozeně vynořuje otázka proč. Proč to proboha dělat. Je tolik dobrých zakládek na trhu,že to alespoň pro mně postrádá smysl. Ale jo,když mám říct pravdu,tak poslední zakládku,co jsem objedna tak to bylo asi tejdenní dilema mezi MXT(QAD) a Lok(Ripcord). Cena porovnatelná, u Ripcordu vyhrál limb driven. Proč? Je to možné jenom otázka osobní preference,ale přijdou mi spolehlivější bez nutnosti řešit věci kolem toho a na mých loveckých lucích budou instalovány výhradně limb driven rests. Tím samozřejmě vůbec se nesnažím ani naznačit,že bych snad měl podezření,že na ultrarychlých lucích by MXT a nebo HDX snad nestíhali,to ani náhodou, jsou to top rests na trhu,jenom mi prostě ty ramenáře přijdou spolehlivější. Ale třeba za pár pátků budu zpívat jinou.
To Peca. Hele chlape,tak na tu zakládku nedívej. Nejspíš by na normálních lucích chodila jako hodinky,ale dneska jsem si všimnul, ze trochu na vidličce kreslí. Musíš sice hodně hledět,abys to viděl, a na letu šípu a přesnosti( dokonce ani u paper test) to nevidím,ale je to tam. Změna polohy křidélek pootočením nocku by to nejspíše vyřešilo,ale ... Mám lovecké šípy se čtyřmi nízkoprofilovými křidélky,tak zatím budu střílet výhradně s nimi. Nový rest čekám každým dnem.
Monty

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Poslední úprava: od Monty.

Test padací základky QAD z Aliexpress za cenu směšných 400kč 10. květen 2019 19:34 #6

Základku jsem původně objednal na součástky. Potřeboval jsem tu hliníkovou konstrukci pro svoje experimenty a tak mě prostě napadlo jí tam nandat a vyzkoušet. Díky tomu že na svékm luku mám limb stop a Dl nátahu je pokaždé na chlup stejná tak to nedělá základce žádné problémy a to časování lze trochu i poladit, Já se ale s tím tak nepižlal protože nemám v plánu ji tam nechávat. Bohužel u luků který na konci více přuží a střelec nedokáže udržet pokaždé stejnou Dl v nátahu už tyto základky sklápějí po každé o chlup jinou rychlostí, nebo špíš dříve či později. Do 30m je to třeba zanedbatelné le nad 30+ už je to konec. Tohle třeba odpadá v momentě použití Limb driven restů. (už dlouho slintám po té Hamskea co tu je na bazaru ;) ). Tam se o sklápění vidličky postará rameno nebo i dokonce opačný kábl luku. A to sklopení vidličky probíhá prostě na milisekundu pokaždé stejně s tím rozdílem že vydlička padá většinou za polovinou šípu. Má to ale háček, některým lukům to nesedí. Může a nemusí tam nastat problém s vyladěním, protože lépe zase fungují když vydlička pokládá mnohem dříve tak jako u QAD. Asi každý si něčím musí projít aby zjistil co nakonec luku bude vyhovovat. Celkově se mi Limb drivenky zdají mnohem spolehlivější a jednodušší na nastavení, Třeba pozměníte z nějakého důvodu svojí Dl luku a celý proces stělování QAD základek musíte opakovat. Posunete QAD rest nahoru a dolu a opět zas musíte štelovat ovládací káblík, tak aby ideálně sklopila, no prostě šílenost která u limb driven restů odpadá. Pokud mikrometricky posunete limnb driven rest změní se maximálně konečná poloha sklopené vydličky ale to se dá mnohem jednodušeji a rychleji nastavit. Jinak co se týče QAD hunterky bez toho výškového posunu, ten skřípnutý proradný válec, tak to jsem vyhodnotil jako absolutně nejhorší rest co se týče složitosti nastavování. Pár takových restů už jsem rozpižlal a zjistil jsem že ta rychlost sklopení se dá přeci jenomu některých typů upravit. A to jednoduchou změnou předpětí pružinky. Drží jí plastová krytka opatřená otvory kde lze pružinku libovolně posouvat. a tím vlastně měnit její sílu. Plastová krytka je jen nasazena v těle základky a pootočena silou pružinky. Vy tu krytku vlastně pootočíte proti pružince tak aby jsteji mohli vytáhnout. Po oddálení od těla ji otočením odpružíte. Konec pružinky posunete v krytce do jiné dirky, podle toho jestli chcete sílu přidat nebo ubrat, opět jí pootočením napružíte a zatlačíte zpět . Krytka díky pružince zapadne do zámků a to je vše. Sice takové experimentování moc nedoporučuji, Musíte zajistit osičku základky proti bočnímu posunu směrem do prava, protože uvnitř se nachazí další součástky s mikropružinkou a kovovým jazýčkem který ovládá to aby vydlička rdžela v pohodovostní pozici a po výstřelu zas byla schopná bezchybně sklopit.
Přiložil jsem tři fotky . Rozebraná Trophy Rigde revolution 2 kde jsou v plastové krytce viditelné dirky pro změnu předpětí pružinky.
Druhá Fotka je screen z videa po výstřelu z mého luku který je podstatně pomalejší a vydlička čínské základky už má dávno leháro.
A třetí pomalá QAD hunterka která už Hoytům nestíha takže se jí obloukem vyhněte. ušetříte si nejaké penízky a kupu nervů.
Přílohy:

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Poslední úprava: od Peca.

Test padací základky QAD z Aliexpress za cenu směšných 400kč 11. květen 2019 07:11 #7

Monty já našel pod názvem TP 824 rest na principu základky Apache jestli myslíš toto ?
http://www.china-topoint.com/Drop-Away-Arrow-Rest-TP824/

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Test padací základky QAD z Aliexpress za cenu směšných 400kč 11. květen 2019 09:49 #8

Jo,myslel jsem tu, Jak jsem ale pak přečetl,cos napsal,tak mně přišlo,že hledáš něco jiného k experimentům. Jinak je to zakládka bytelná, celohliníkova,dobře nastavitelná a i dost rychlá. Mně ale na osmdesátce(82,2) je nanosekundundičku už za hranou. U lehkých loveckých šípů 439gr (FOC 12,2%) je výpustná rychlost 311 FPS. Dělal jsem včera test s markovačem a u mých standartů 462gr (FOC 13,1%) se jeví už zcela bezproblémově. Full metal jacket 565gr (FOC 13,4%) tak už budou logicky za vodou,ale ty jsem nezkoušel,nemám je sebou. Osobně si myslím,že pro běžný lovecký luk i rychlejší by byla bezproblémová a spolehlivá a za třetinu ceny porovnatelných zakládek renomovaných výrobců. Je to jediná zakládka z expresu u které mám dojem,že ji Kung pao proti originálu neořezal.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Test padací základky QAD z Aliexpress za cenu směšných 400kč 11. květen 2019 10:43 #9

Abych připomenul, mám ji pod názvem Maximal. Jeden výkres od Amíků, jeden výrobce. Nicméně jde najít i u jiných renomovaný prodejců zpoza velké zdi, tu si ale nejsem jist,nemohlo li by dojít k ořezání v rámci úspory několika centů na kusu na žádost objednavatele. Spíše ale předpokládám, že Amík nakreslí a objedná řekněme 5000 kusů s přesně specifikovanou kvalitou opracování a materiálu a to do nejmenšího detailu. Kung Pao nastaví cnc mašiny zapne a jde na pivo.Mašiny chrlí a chrlí a čím toho vychrlí víc,tím se náklady redukují.Objednávku pošle nějakému umělci,co na to namaluje logo , vše se zabalí do hezkých krabiček, naháže do pytlů,zavře do lodního kontejneru a za pár týdnů se řekněme v Seatlu (nebo jinde na západním pobřeží států) všechno vyloží a distribuce se už postará o své. No a ten vychrlený zbytek se pošle tomu stejnýmu umělci,který na to pak maluje loga čehokoliv,co ho napadne a má radost z kreativní práce. Tady ale dosti často dochází k ořezávání jiných komponent,jako třeba pružiny, šroubky a mnoho jiného, To ušetří dalších pár centů. Jak tohle jejich pirátství funguje přesně nevím, mám jenom hrubý obraz toho,jak to za zdí funguje. Těch cest je mnoho, a zcela jistě jich mnoho Kung Pao využívá, používá,zneužívá... si vyber. Nicméně,pokud by ji někdo ze zde přítomných objednal,tak ať prosím podá recenzi,mohlo by nás to opět o krok přiblížit k poznání, proč to my kupujeme za sto juro,když to Kung Pao chrlí po osmdesáti centech za kus.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Poslední úprava: od Monty.

Test padací základky QAD z Aliexpress za cenu směšných 400kč 11. květen 2019 14:12 #10

Od maximal jsem základku také prohlížel. Z fotek ale těžko rozeznáme na čem ušetřili. Úspora na materiálu tam ale bude na 100%. Pevné díly z hliníku udělají identické ale budou šetřit na šroubcích, pak osičky uloží do plastu a prostě co jde zamění za levnější materiál. Dost se teď po Aliexpres pohybuje mířidlo od Hoyt Pro xceed. single pin a pětipin. cena cca 100usd. Je to ale bohužel také kopie. Tam kde měli být rychloupínací šrouby pro mikro posun použili obyč imbusové šroubky ,navíc z šíleně měkkého materiálu. Jinaky bylo mířidlo supr k nerozeznání.
Jinak ještě se vrátím k základce QAD hunter bez toho vertikálního posunu. Tato základka nejen že má očas problém s rychlostí sklopení, tak má i problém s tou odrážející vydličkou zpět. Na letkách ze spoda se vám vykreslí krásné rovné čmouhy. Na přiloženém screenu z videa je zachycená právě odražená vydlička v kontaktu s letkama. Sice sklopila včas ale odrazila se zpět. Na druhé fotce je co se stane s letkama u kterých vydlička nestihne sklopit a letky jí prostě sejmou. Už podle zvuku a letu šípu poznáte že je něco špatně. U odražené vydličky to opravdu jen vykreslí na spodku letek dvě krásné rovné čmouhy.

Přílohy:

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Poslední úprava: od Peca.

Test padací základky QAD z Aliexpress za cenu směšných 400kč 11. květen 2019 14:42 #11

Uff...Čekal bych cokoliv,ale tohle ne. Opět zvětšený range of knowledge. Nicméně, nechci tady řešit sights, ale mám takový nápad,hned teď udělám topic s názvem hmmm....třeba Archery product from Aliexpress protože ono to není tak úplně pravda,co jsi napsal( teda je,ale ne vždy) a tam hned na sightu co mně přišel asi před měsícem vysvětlím proč.Taky je to 100 jurovy sight,který ale v origu stojí více jak dva krát tolik.
Nicméně. Nevím,kdo toho Maximala,ToPointa, Blazera a co já vím pod kolika názvy je tam můžu najít dělá v originálu a pátrat pro mně nemá opodstatnění,tak hned jak mi přijde ten Ripcord,tak ji rozkuchám.A nebo víš co,rozkuchám ji ještě dneska večer, mám jich dost,plácnu tam dočasně nějakou jinou.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Test padací základky QAD z Aliexpress za cenu směšných 400kč 11. květen 2019 14:53 #12

Jen sem chtel doplnit to video QAd hunterky, nahrál jsem ho na youtube pač nevim jak ho sem dostat .
Tema na produkty aliexpres a podobné by vubec asi nevadilo. https://www.youtube.com/watch?v=bpV4M5BawHI&feature=youtu.be
Tohle mnohým uživatelům přijde jako by rest nestíhal sklopit, jenže on stíhá, jen se vidlička odráží zpět. Dost možná je nutné aby se sklopená vydlička o nic nepírala.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Poslední úprava: od Peca.

Test padací základky QAD z Aliexpress za cenu směšných 400kč 11. květen 2019 15:09 #13

Klikni na Video
Zatím jsem nepřišel na to,jak to udělat líp.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Poslední úprava: od Monty.

Test padací základky QAD z Aliexpress za cenu směšných 400kč 12. květen 2019 16:06 #14

nils napsal: Ahoj chlapi,

se zakladkami od QAD je to trochu jinak a slozitejsi nicmene jsou kvalitni a maji dobrou funkci a jsou to drzaky o cemz jiste svedci hlavne to ze si je nechavaji delat vsichni TOP vyrobci luku.
Pravdou vsak je ze ne mnoho lidi umi tyto zakladky spravne nastavit a dost lidi melo problem a to hlavne u rychlych luku ze dochazelo ke kontaktu s kormidly.
Osobne mam od nich pouze model HDX na jednom z mych luku. Mel jsem taky tyto problemy ale po radnem nastaveni problem 100% zmizel a nyni naprosta spokojenost.
Za zminku i stoji ze kazda firma at PSE HOYT ELITE BOWTECH MATHEWS si je nechavaji delat ale ze zkusenosti vim ze treba HOYT si ji nechava delat trochu jinak na sve luky. Tudiz je dost velky rozdil koupit QAD HDX a QAD HOYT HDX ktery ma jiny sklon uhlu oproti klasickemu HDX a to je velmi podstatne. Ja uz k HOYT beru pouze zakladku od QAD jen s oznacenim pro HOYT a mam klid vse slape super.
Navic davaji dozivotni zaruku a pote co jsem jeste nevedel tyto informace jsem dost vypraskal mou HDX a mel problemy a byl celkem nastvany.
Po konzultaci s firmou QAD a radach primo od nich a kdy mi rekli posli tu starou sami mi poslali na jejich naklady a do tydne novou a vse je jak ma byt.
Na zaver tedy bych rekl ze jsou dobre a spolehlive jen dobre zvolit a poradne nastudovat jak na to a bude to slapat.

nils


Tak ono je to fakt s těma QAD trochu jinak. Teda u Mathews. U jiných to, teda do doby,než začnou dělat integrované zakládky, je to HDX Tady to je .
Mathews si ji ale nechal udělat z MXT serie Tady
Ta cena je tomu odpovídající :/
Nicméně,Nilsi Jenom malá indiskrétní otázka. Pokud se nepletu,máš RX3 a taky RX1 a ta by snad mohla být časem na prodej. Pokud se nepletu,tak jsou na ní myslím moduly č,1 ale na tom nesejde. Pokud se nepletu a bude na prodej, písni mi a třeba se domluvíme, Teda pokud je to 70lb. Pokud si tě s někým pletu,sorry.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Poslední úprava: od Monty.

Test padací základky QAD z Aliexpress za cenu směšných 400kč 12. květen 2019 20:30 #15

Masakrální cena ta MXT, Každý model luku má na sebe přizpůsobený celý tělo restu jinak, aspoň 100% jistota že to na danný luk bude sedět a fungovat :tu:
Já dneska zas experimentoval a zbavil jsem se vůle na tom čínském restu. Mezi tělo a vydličku jsem zvenku přilepil plastovou vložku co mi zbyla z trophy ridge rev2. Je přihycená vteřiňákem k tělu. Vůle se úplně odstranila. Dokonce to i pěkně chodilo na 30m supr.
Zkoušel jsem šípy z číny Carbon express predator 2 a Gold tip Warrior


Přílohy:

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Poslední úprava: od Peca.

Test padací základky QAD z Aliexpress za cenu směšných 400kč 13. květen 2019 22:29 #16

Jo tohle musí bavit :)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Test padací základky QAD z Aliexpress za cenu směšných 400kč 14. květen 2019 00:34 #17

Ahoj zdravim,

ja mam aktualne na prodej od Hoyt v 70 lbs carbon defiant s natahy 27-29
Jinak PSE Evolve 60 lbs
A ELITE IMPULS 31 65 lbs
nils

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Test padací základky QAD z Aliexpress za cenu směšných 400kč 14. květen 2019 08:57 #18

To Nils
Zkoušel jsem ti poslat SZ,ale jaksi mně to nejde, Písni mi prosím na tebe kontakt na montysail@gmail,com.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Poslední úprava: od Monty.
  • Strana:
  • 1
Powered by Kunena fórum