Zakladám toto vlákno, aby som si urobil taký menší prehľad o držiakoch šípov na luk.
Máte nejaký? Trénujete s ním? Alebo ho máte iba ako okrasu a pri streľbe ho dávate dole, lebo rozbíja balanc luku?
Aktuálne operujem s myšlienkou kúpiť si držiak na šípy, a čo ako hľadám, tak mi vychádzajú 2 možnosti:
A: Kúpiť nejaký držiak za ,,normálne´´ peniaze, do tých 70 Europeňazí, nič ohromné, ale účel by to plnilo, napr. taký Limbsaver Silent Quiver
B: Kúpiť setsakradrahý TightSpot, čo je viac menej etalón držiakov na luk, drahý, dobrý, drahý, super spracovaný, drahý, s veľkou možnosťou nastavenia a....písal som že je drahý?
S držiakom plánujem aj trénovať, takže dobré vyváženie je na mieste. Čo ma ale hneď privádza k tomu, že s mojimi mieridlami - jednopin Pursuit bude problém. Aj keď výrobca dodáva také dva bazmeky, ktoré slúžia na uchytenie držiaka, je to práve to čo nechcem, dať držiak so šípmi ďalej od tela luku. To by som ale dokázal celkom pekne vyriešiť, medzi mieridlá by som dal kovový profil s predvŕtanými dierami a na ten by som upevnil držiak, aspoň taká je zatiaľ teória.