Menu
Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Téma: Luk Touchwood Impala

Luk Touchwood Impala 17. zář 2017 14:25 #1

Zdravím lukostřelci, chtěl bych se zeptat na tento luk, jestli s ním někdo máte zkušenosti ? Nebo s výrobcem, případně bych byl rád za nějakou recenzi, chtěl bych si ho pořídit jako druhý v 60lbs a nevím co od něj mohu čekat co se týče kvality zpracování, zatím začínám jako smouk s Ragim Matrix takedown 40lbs a jsem s ním spokojený... Každopádně už se poohlížím po něčem těžším a silnějším. A také bych se chtěl zeptat na šípy používám zatím karbonové EASTON Powerflight 400spin 8,4gpi a nejsem si jist jestli jsou vhodné...

http://www.e-lukostrelba.cz/www-e-lukostrelba-cz/eshop/1-1-Kompletni-luky/0/5/585-Lovecky-reflexni-luk-Touchwood-Impala

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Luk Touchwood Impala 18. zář 2017 17:18 #2

Ohľadom luku nepomôžem, reflexy nestrieľam, ale ohľadom šípov pomôcť môžem, lenže tam mi ešte chýba tvoj náťah a akú dĺžku majú šípy samotné.
EDIT: Aj keby tie PF so spine 400 boli pre 40 lbs luk vhodné, tak na ich použitie so 60 lbs lukom rovno zabudni, to nebude dobrá kombinácia ani náhodou, + 20 lbs je veľký rozdiel na to, aby sa dali rozumne používať šípy jednej tvrdosti.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Poslední úprava: od nelovec.

Luk Touchwood Impala 19. zář 2017 21:42 #3

Střílím s nimy tím 40lbs lukem, (s těmi co mají 400 spin) spíš jsem myslel jestli jsou Easton Powerflighty vhodný pro tradiční reflex...
A s tím 60lbs samozřejmě jiný... Ale kdyby jste poradil jaké na ten 60lbs tak by jste byl moc hodný :-) Co se týče délky nátahu mám 30-31... Šípy pak 31 palců tedy ty co mám teď.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Luk Touchwood Impala 21. zář 2017 14:45 #4

Takto, 60lbs luk bude mať na tých 30 palcoch náťahu podľa vzorca +- 69 lbs. To v spojení s dĺžkou šípu 31 palcov a mojím dosadením 100 gr hrotu by malo dokopy dávať šíp so spine 300. Je to iba odhad podľa tabuľky, ale mal by stačiť. Respektíve, vhodné je kúpiť si niekoľko šípov so spine 300 (powerflighty sa dajú kupovať aj na kusy) a otestovať ich.

S tým či sú dobré alebo nie....no, PF sú také mrdky a aj keď nepoznám na 100 %, aké bude mať luk použitie, s tým že je to tradičný reflex tak s tým asi budete strieľať do tých +- 30 metrov a tam je to padni kam padni.......aj keď, ja osobne mám dobré skúsenosti so šípmi Axis, áno, drahšie, ale tolerancie lepšie, tenšie a dajú sa kúpiť aj v prevedení ala tradičné drevo.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Luk Touchwood Impala 04. říj 2017 11:36 #5

  • TWitko
  • Avatar uživatele TWitko
  • Offline
  • Gold Sponzor
  • Gold Sponzor
  • -= nadšený amatér =-
  • Příspěvky: 405
souhlas ! Jak s uvahou a doporucenim co se tyce tuhosti sipu, tak i co se Axisu tyka .. Me Axis v provedeni Traditional (ala drevo) prijde jako idealni sip pro moderni pouziti na tradicnim luku ... zkousel jsem i Beeman Centershot (taky ala drevo), ale nejak si me neziskal .. nerikam ze je spatny, jen nicim nepredcil osvedceny Easton Axis ...

Jediny "problem" co me ted z hlavy napada, ze Eston Axis v Traditional provedeni se (asi) nedela ve spine 300 (asi = nemam ted po ruce katalog abych se podival takze trochu "varim" po pameti). Takze pokud mam pravdu a potrebuju 300 pak musim sahnout po nejakem jinem modelu ..

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

-- Tohle je muj podpis
Poslední úprava: od TWitko.

Luk Touchwood Impala 12. říj 2017 18:16 #6

Mockrát děkuji všem za rady :-) ... Koukal jsem na ty šípy axis,
a měl jste pravdu... Teď je dělají ve spinech 340, 400, 500 atd.
ale zajímalo by mě jestli by se dalo i těch 340 na šedesátilibrový
luk s délkou 64" při nátahu 30 palců ? Pořád jsem ještě nepřišel
na kloub těm počtům s tím vším kolem tvrdosti šípů atd. :-)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Luk Touchwood Impala 13. říj 2017 06:38 #7

Najlepšie by bolo mať ten luk na danom náťahu odmeraný, potom by sme vedeli na betón na čom sme.
Ak by ten luk dával iba 65 libier, tak by sa .340 dalo použiť, ale iba s ľahkým 85 gr hrotom. A práve tradičný lukostrelci ako takto vidím používajú hroty ťažšie, 125 gr a aj 150 gr (dá sa dobehnúť aj ťažším insertom).
Za mňa by som išiel do spine .300, šíp sa ešte zmäkčiť dá, napríklad tým hrotom.
Axis traditional v .300 nie je, ups, nevedel som. Normálny Axis ale je, takže tak.

Inak, prečo nevyskúšať aj šípy hliníkové? Lacné ale presnejšie ako cenovo porovnateľný karbón, a ak nestrieľať v lese do stromov a kameňov tak aj vydržia (samozrejme že v ohľadom na konštrukciu). A naviac, hliník sa dá zarezať aj doma na kolene s použitím pílky (čo sa s uhlíkom nedá).

Osobne by som kúpil nejaké lacnejšie šípy v spine .300, otestoval ich s lukom a potom sa rozhodol pre niečo lepšie.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Luk Touchwood Impala 07. led 2019 17:50 #8

Horší na tom všem je že vlastně pořád nevím co od toho luku čekat, proto jsem potřeboval hlavně rady ohledně toho jestli s ním někdo máte dobré zkušenosti, jsem si ho proto ještě nekoupil (a také proto že momentálně nejsou peníze), ale přemýšlím o levnější variantě a tou je Jackalope - Malachit, chtěl bych aby mi nějak vydržel a hlavně bych potřeboval vědět jestli je to dobrý luk co se výkonu týče, nechci se minout v modelu a nebo v nějaké jiné důležité věci... Stojí cca 4600,- což mi přijde dost málo ale možná se mílím, jaké nejlevnější luky se ještě dají a jaké ne ???

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • Strana:
  • 1
Powered by Kunena fórum