Menu
Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Téma: Pravidla diskuzního fóra

Pravidla diskuzního fóra 16. říj 2015 19:12 #1

Prosím všechny uživatele diskuze, aby dodržovali následující pravidla
(není jich moc, takže to nebude těžké. Za porušení vám nikdo hlavu neutrhne. Za opakované (hlavně úmyslné) porušení bude upozornění, výstraha, případně ban a nebo vyhazov - doufám, že nebude třeba). Vzhledem k tomu, že diskuzní fóra jsou dnes běžná věc, předpokládám, že většina lidí už ví jak se chovat. Proto nehodlám pravidla specifikovat nějak přesně nebo detailně. Věřím, že to takhle bude stačit. V případě potřeby je doplníme.

Předesílám, že osobně nesnáším tzv. "přemoderovaná" diskuzní fóra, kde je skoro víc zuřivých moderátorů než uživatelů a většinou je tam ticho, neboť se každý bojí "pípnout". Proto bych zdejší diskuzi rád ponechal co nejvolnější průběh. Budu doufat, že mi to umožníte.


1. Chovejte se slušně. Ano vím, že nejsme v klášterní škole, a proto mi nevadí i ostřejší výraz, nebo diskuze. Pokud je ovšem k něčemu takovému důvod. Při běžné diskuzi s ostatními zachovávejte elementární pravidla slušného chování. Nadávek a urážek se vyvarujte. Hlavně těch zbytečných.

Zjednodušeně: prostě chovejte se tak, jak byste se chovali u vás v hospodě, abyste nedostali po hubě B)

2. Toto diskuzní fórum je určeno primárně pro Bowhunting. Tedy, patří sem vše co souvisí s luky, lovem a věcmi, co jsou s tím spojené. Diskuze na jiná témata zkuste prosím omezit, případně je směrovat výhradně do Sekce k tomu určené.

Nechci tu příspěvky, které by porušovaly platné zákony ČR. Autor příspěvku je plně zodpovědný za to, co napíše a co jeho zpráva obsahuje (i třeba z pohledu autorského zákona).

Nechci tu žádné rozsáhlé (a zbytečné) diskuze a hádky na téma politika, žádné porno (ledaže by se vysloveně týkalo bowhuntingu :silly: ] atpod.

Primárními jazyky je tu čeština a slovenština. Pište s diakritikou nebo bez ní, jak je vám libo. Vhodnost použití jiných jazyků je čistě na vašem zvážení.

3. Komerce - v tuto chvíli mi nevadí příspěvky s "komerčním nádechem". Pokud nabízíte nějakou službu, pokud víte o dobré prodejně či servisu, pokud máte nějaký tip užitečný pro ostatní, klidně ho v diskuzi zveřejněte. Rád podpořím kohokoliv, kdo poskytuje kvalitní služby ...

Na druhou stranu bych nerad, aby se z toho stala platforma pouze pro komerční prezentace. Pokud budu mít pocit, že to někdo začíná přehánět, v klidu ho na to upozorním a domluvíme se, jak dál.

Důležité: mé názory na komerční příspěvky se mohou časem změnit, takže za měsíc, za rok to může být jinak.

4. Každý uživatel může mít na diskuzním fóru pouze jeden uživatelský účet - jeden nick. Pokud zjistím, že někdo má účtů víc, zruším mu všechny. Pokud máte potřebu (a dobrý důvod = což chápu) mít více uživatelských účtů, je možné se s adminem domluvit na výjimce.

Není dovolené používat :
  • "matoucí nicky" ... např.je Administrator, Moderator atd
  • nicky využívající jmen slavných osobností .. např. FredBear, Howard Hill atd ..
  • neoprávněně/neutorizovaně používat názvy firem tak, aby to mátlo ostatní uživatele .. tedy žádný BearArchery, Hoyt atd..
  • jako nick vulgární, či urážlivá slova a výrazy.. není snad třeba specifikovat

Pokud existuje jakýkoliv důvod k výjimce, není problém se domluvit. Jinak budu podobné nicky bez diskuze MAZAT !!!

5. Pravdu má vždy admin nebo moderátor. Případné vášnivé diskuze, rozporující jeho rozhodnutí, prosím veďte pokud možno mimo veřejné fórum (soukromými cestami - třeba email). Ostatní uživatele vaše vzájemné dohady totiž vůbec nemusí zajímat, tak je tím neotravujte. Pokud máte dojem, že se vám od admina či moderátora děje nějaké bezpráví, směrujte své stížnosti na "Nejvyššího" na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

6. Umístění příspěvků - pokud se rozhodnete napsat nový příspěvek a založit nové téma, zkuste se zamyslet kam správně patří. Tedy, nezakládejte vlákna tam, kam tématicky nepatří. To, že se třeba neorientujete a nechce se vám hledat správné místo vás neomlouvá. Díky !

Obyčejnou chybu z neznalosti chápu, opakovanou ignoranci už moc ne.

7. Duplicitní témata a příspěvky - předtím, než založíte nové téma se podívejte, zda už se to tady neřešilo/neřeší (nebojte se použít hledání). Nehodlám to s přísností na téma "duplicity" nijak přehánět, ale zase nechci mít "hned vedle sebe" X vláken na stejné téma.

8. Úprava (editace) příspěvků - Uživatelé mají povolenu editaci (úpravu) svých příspěvků. Ale s následující podmínkou - pokud již existují reakce na vaši zprávu, můžete provést pouze takové úpravy, které nemění význam příspěvku (protože pak by se reakce ostatních na vaši zprávu staly nelogické). Prostě pokud napíšete volovinu a lidi na ni už reagovali, je neakceptovatelné, abyste svůj příspěvek zásadně měnili. Napsali jste blbost, tak si holt ponesete následky. Opakovaná provinění tohoto typu nebudu tolerovat.

9. Hodnota příspěvků - zkuste omezit zprávy, které neobsahují vlastně nic užitečného - např. pouze "smajlík", dovětek ".. to je super" apod.

Ve zprávách jsou povoleni "smajlící". OK, ale používejte je prosím s uvážením. A s mírou. Nebudu tolerovat zprávu, jejíž většinu tvoří barevné ksichtíky.

Při psaní zpráv můžete používat různé fonty - tučné, kurzívy, barevné písmo, různé velikosti. Používejte prosím tyto možnosti pouze v odůvodněných případech. Nehodlám zde koukat na "barevné výkřiky, napsané tím největším písmem co lze".

10. Odpověď s CITACÍ - berte prosím na vědomí, že "citacemi" se forum zbytečně nafukuje a přestává být přehledné. Používejte je proto rozumně.

Pokud odpovídáte na předchozí příspěvek, nejsou citace (až na výjimky) nutné. Každý ví na co reagujete. Výjimkou je např. reakce pouze na jednu malou část vetšího příspěvku.

Pokud budete citovat delší text, zkuste ho patřičným způsobem upravit/zkrátit, tak aby citace obsahovala to důležité. To, na co reagujete. Je nevhodné, abyste např. ocitovali celých 30 řádků původní zprávy jen kvůli jedinému krátkému výroku a pod to napsali svoji odpověď typu "Líp bych to neřekl"

Pokud citujete zprávu, která obsahuje obrázky, videa, odstraňte je z citovaného textu (pokud nejsou nezbytně nutné pro zachování smyslu vaší odpovědi).

Nebudu tolerovat vícenásobné citace, z nichž každá obsahuje ty samé obrázky .. apod.

Admin či moderátor si vyhrazují právo upravit jakýkoliv příspěvek tak, aby odpovídal výše uvedeným pravidlům i bez souhlasu autora. Případně ho zcela odstranit. Stížnosti si nechte do hospody nebo v nejhorším případě pište na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Poslední úprava: od bowhunterc.
Téma bylo zamčeno.
  • Strana:
  • 1
Powered by Kunena fórum