Menu
Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Téma: Seďo

Seďo 02. bře 2017 14:34 #1

Som začiatočný strelec kladkového luku. Jeden a pól roka vlastním Bowtech Icon 60 lb. Prvý rok som s ním strieľal veľmi sporadicky, nakoľko som súťažil celú sezonu z reflexu a zle sa mi preorientovávalo. Teraz však trénujem dosť intenzívne , aj 4-5 krát do týždňa, pretože chcem prejsť do súťaží pre kladku. Je to však len posledný pol rok. Avšak, mám dojem, že luk stráca výkon. Zistil som to z výškového posunu pinu v rámci rovnakej vzdialenosti na začiatku a teraz, zhruba to pri vzdialenosti 30m robí asi 1-1,5 mm na posuvných jednopinových mieridlách. Keďže nemám ešte s kladkovým lukom dosť skúseností, chcem sa opýtať, či je to normálne a po akej dobe je nutné vymeniť tetivu a kabeláž. Na upresnenie uvádzam že tetiva bola od výroby no neviem presne jej značku. Možno to niekto bude vedieť, je to štandard výbava roku 2015. Mám ešte otázku, či je veľká chyba, ak sa mi na jednom mieste začali rozostupovať slučky servingu v oblasti žliabku kladky. Odstrieľam s ňou ešte túto sezónu, alebo je lepšie ju preventívne vymeniť ? Jeden a pol roka strieľania sa mi zdá naozaj krátka životnosť.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Seďo 02. bře 2017 15:07 #2

Premeraj si ATA, najskor sa ti "natiahla tetiva"(aj podla toho servingu) asi bude treba pridat na nej par otacok.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Seďo 03. bře 2017 05:11 #3

Já už by jsem to vyměnil. 1,5 roka takto častého střílení s originálním setem na Iconu si myslím je dost a pokud se chystáš závodit jen ti to pomůže.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Seďo 03. bře 2017 10:15 #4

Zdravím Seďo,

vše co jsi k tomu napsal je jasné vystrečovaní tětivy a vzhledem k tomu, jak často jsi střílel, je to zcela normální. Nemá smysl to nějak snažit se twistovat, stejně by to nebylo už ono a pořád by jsi jen ladil mířidla a nedosáhl by jsi již stálé konzistence a přesnosti. Jen by tě to štvalo. Takže ji vyměň a máš klid. Navíc s kvalitnější tětivou i na delší dobu a i luk bude střílet určitě lépe. Navíc máš i dobrý čas, sezóna je před tebou co se týče počasí:-)
S pozdravem nils

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Seďo 03. bře 2017 12:44 #5

Ďakujem za odpovede všetkým. Takže asi by som mal osloviť dodávateľa, ktorý mi predal luk, alebo podobného predajcu, aby mi objednal tetivu s kabelážou na príslušný typ a značku luku ?. Ak by som chcel kvalitnejšie, je možné že výrobca vyrába na ten istý typ luku viac druhov tetív ? Alebo mi ju proste musí vyhotoviť z nejakej metráže aj so všetkými tými drobnosťami, čo sú na nej, nejaký servisman ?
Ospravedlňujem sa , ale mám ešte jednu otázku, na tých, čo vlastnia Bowtech Icon. Nemám veľa chutí skúšať obracanie segmentov na kladkách, ktoré sú tam kôli rôznym pocitom pri strelbe. Nič bližšie som o tom nenašiel. Ak to niekto z Vás vyskúšal, nemohol by sa tu podeľiť o svoje subjektívne pocity ? Doteraz luk používam v móde komfort. Čo ponúka tá druhá varianta? Zvýši sa tým výkon, rýchlosť, let of, odpor pri náťahu...?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Seďo 04. bře 2017 07:33 #6

AHoj. Je tu na foru vlákno kde jsem se taky zabíval nákupem nového setu od 60x. Pak je tu plno informací i o více obchodech. Je to přesně jak píšeš, dodavatel ti dodá ten samý set a k tomu za nehorázny prachy. Na to 3D Si moduly nech na komfort. Jde jen ozměnu cyklu kdy přechází natažení do Let off s tím že na Perfomance se tomu šípu předá energie dříve a po delší dobu. Taky se zmenší takovej ten prostor kdy pusobí let off (Valey), jestli se pletu klidně mě opravte. Vyžaduje to lepší soustředění a pozornost přotože když jen nepatrně povolíš ruku, luk se tě okamžitě bude snažit přetáhnout svojí maximální sílou a nestihneš zareagovat aby jsi ho udržel, protože tem nástup síly je okamžitý. Z přiloženého obrázku s grafem si to určitě dokážeš představit o co vlatně jde.

Přílohy:

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Seďo 04. bře 2017 18:48 #7

Sedo zdravim....ja mam luk takisto Bowtech ale Carbon Knight,podobny ako Ty...povodne tetivy od Bowtechu za vela nestoja...peep plave po tetive...atd.vies jak ja som to vyriesil?Ziadne otacanie"twistovanie",ziadne objednavanie neviem skade a potom vymena atd...Jednoducho som poslal cely luk jednemu chlapikovi do Nemecka,stalo ma to 160 EUR a o nic som sa nestaral,ani dodneska nic neriesim.Kvalita perfektna ,peep drzi neskutocne,serving pekne urobeny,nic sa neodiera...jednoducho nic neriesim...Ak budes chciet tak v pohode Ti poslem kontakt.teraz mam na ceste dalsi luk a ak budem po dvoch rokoch menit tetivu a kable urcite tam zase poslem....

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Seďo 05. bře 2017 14:53 #8

Ďakujem za rady. Na tom 60X-ku som našiel tetivu aj s káblami za 79,9 $, momentálne by to malo byť s dopravou zadara. Čiže v eurách by to mohlo byť do stovky. Otázne, či by som to dokázal prehodiť sám. Niekde tu na fóre som aj videl bowpress, taký z oceľových laniek a kladky, ktorý by pasoval na môj Icon. Ten asi nebude drahý a tak aj do budúcna, ak uvažujem ekonomicky, tých 160€ v Nemecku... Ale stále ostáva tá otázka, zvládol by som to aj sám? Sú potrebné nejaké fígle, alebo extra skúsenosti? V každom prípade by som tú adresu ocenil, ak sa predsa rozhodnem poslať luk odborníkovi v Nemecku. A vopred ďakujem.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Seďo 05. bře 2017 18:04 #9

Nespekuluj...nad lismi nad neznam cim...radim fakt dobre...http://www.archerydirect-shop.de. Jeho najdes ak si das na youtube archerydirect Making of a 4 color compound bow string...Posle Ti fakturu,uhradis,budes mat D-loop aj Peep nainstalovany...Ja so sa ho pytal ci mi treba este nieco kladky alebo co ponastavovat,povedal nic len pouzivat...najpr mu napis aky luk mas,on si pozistuje co a ako a verim ze ti to urobi....
Ja mam na ceste uz coskoro doma Xpedition Xcurzion 6,ak budem potrebovat po dvoch rokoch menit tetivu tak urcite ak sa nic nezmeni mu ho poslem.Nepozeraj na eura...budes tu posielat luk neviem komu a .......pozdravujem.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Poslední úprava: od Stanly.

Seďo 06. bře 2017 10:36 #10

Fajn, už len taká otázka. Tá cena je aj s poštovným ? Akú zásielkovú službu si použil, ako dlho budem bez luku ? Posielal si ho aj s mieridlami ?Ako sa ti luk vrátil, poštou, UPC....?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Seďo 06. bře 2017 16:57 #11

Ahoj....poetavne tam ma stalo cca 25 eur UPS mam taky dojem,aj naspat mi doslo UPS kom,posielal som aj s mieridlami ,aby mi ich nastrielali,ale nema strelnicu len na 20m pisal,takze toto neurobil a mam taky dojem ze ked menil vsetko,nazapocitaval nejake ukony...pocitaj tak 2 tyzdne budes bez luku.Dobre je poslat v pondelok,v stredu by to tam malo byt,kym urobi posle fakturu,uhradis ,3 dni prevod cca,nasledne Ti ho posle domov...ale opakujem...oplati sa....






rok pouzivana tetiva a kable....aj v lese...
Přílohy:

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Poslední úprava: od Stanly.

Seďo 08. bře 2017 12:46 #12

  • TWitko
  • Avatar uživatele TWitko
  • Offline
  • Gold Sponzor
  • Gold Sponzor
  • -= nadšený amatér =-
  • Příspěvky: 405
jak už bylo řečeno ... výměna tětiva (kabelů) nebude v tuto chvíli od věci. Ty OEM (původní) sady navíc nebývají nic moc. Já jsem sice zastánce častější výměny (1x rok), ale dobré je říct, že 2 roky by mohla kvalitní sada vydržet. Tahle zjevně kvalitní moc nebyla :-)

o otázka KDE ? Jedna možnost je koupit sadu z USA (třeba 60X) a vyměnit sám. Druhá, jak píše Stanly je svěřit luk někomu jinému. Já jsem sice zastánce "udělej si sám", ale pravda je, že pokud nemáš a) zkušenosti b) vědomosti c) vybavení d) chuť se s tím drbat, pak poslání luku někomu ověřenému je asi nejlepší.

Jediný problém co s tím může být, zda vím/nevím jak kvalitně to dotyčný dělá. Může to být profík a tak nějaký neumětel. ALE .. pokud s tím má Stanly dobré zkušenosti a jak jsem koukal na jejich video z výroby tětiv, tak to vypadá na profíky. Tedy ... mělo by to být OK. Minimálně budeme mít další zkušenost :-)

ad jejich tětivy ... koukal jsem v rychlosti na jejich stránky z jakého materiálu to dělají a našel 452x (možná jsem se díval blbě). To mi v dnešní době (BCY X) přijde trošku škoda .. ale pravda - on to zase tak velký rozdíl není.

Další věc je, že jsem nikde nenašel kde a jak se zadávají požadované délky tětivy a kabelů, nebo zda to dělají podle svých údajů ? Možná jsem se jen díval blbě ... a pokud to dělají podle svého, pak zda a jak mají ty rozměry správně .. ono u některých luků se to může lišit i v rámci jednoho modelu (maly Upgrade designu kladek atd ...) .. ale to jsou opravduuž je detaily.

V každém pádě by mě zajímaly zkušenosti .. takže pak prosím napiš jak to probíhalo a dopadlo.

Jako poslední jsem si nechal poznámku k instalaci PeepSightu ... je (nebo může být) trošku problém, pokud se Peep instaluje BEZ přítomnosti majitele(střelce). Neboť pozice Peepu je vcelku individuální (závislá na fyziognomii) a "obecná" instalace nemusí vždy vyhovovat - výsledkem může být Peep na špatném místě -> chybná pozice střelce při zakotvení -> blbá střelba. A posouvat Peep v domácích podmínkách není snadné - je nutný press (bez něj hrozí poničení tětivy) a následně se asi bude muset řešit pootočení Peepu vniklé právě tím posunem .. což znamená twist tětivy a zde už je press bez diskuze.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

-- Tohle je muj podpis

Seďo 08. bře 2017 16:44 #13

Tak som im na ich mailovú adresu napísal dotaz k cenám a podmienkam servisovania, konkrétne výmeny tetivy a káblov. Sú to už dva dni a odpoveď žiadna. Na ich stránkach som (možno neviem hľadať) nenašiel záložku, že poskytujú takýto servis s nejakým cenníkom. Zdá sa mi to dosť trúfalé len tak poslať luk (aj keď nie je z tých dražších) niekomu, kto nejaví záujem. Možno ma hodilo na nesprávnu stránku. Vyzerá to byť dosť veľká predajňa s lukmi. Navyše som si dnes všimol že serving na kábloch v mieste uchytenia na kladke je úplne rozstrapkaný, asi po včerajšom tréningu a už sa fakt bojím luk natiahnuť. Takže výmenu musím urýchliť a asi skúsim to 60X. No počkám ešte do zajtra. Aj tak Vám všetkým pekne ďakujem za Vaše rady.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Seďo 08. bře 2017 17:22 #14

Zdravim...mrzi ma to...aj kamaratka tam volala dvakrat a nedvihaju telefon...mozno su niekde mimo...Nemci nie su taky,aby sa neozvali....

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Seďo 08. bře 2017 17:55 #15

Skus http://www.lukasip.sk/ ak by som si servis nerobil sam tak by som to riesil tu.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Seďo 09. bře 2017 09:24 #16

  • TWitko
  • Avatar uživatele TWitko
  • Offline
  • Gold Sponzor
  • Gold Sponzor
  • -= nadšený amatér =-
  • Příspěvky: 405

Seďo napsal: ...Na ich stránkach som (možno neviem hľadať) nenašiel záložku, že poskytujú takýto servis s nejakým cenníkom...


proč se neozývají pochopitelně nevim, dva dny bych neřešil a dal bych jim ješte nějaký čas na reakci, ale výměnu tětivy na svých stránkách nabízí ... když rozklikneš konkrétní produkt-novou sadu, tak je tam dole, pod obrázky a popisem zboží je i položka Compound Bogen Sehnenwechsel , ohne Materialkosten und weitere Montage ... 24,90 € * , což bude asi ono ...

nicméně bez předchozí diskuze a souhlasu bych taky luk nikam neposílal. Už jen kvůli tomu aby věděli o co jde a co s tím mají dělat atd ...

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

-- Tohle je muj podpis

Seďo 10. bře 2017 08:30 #17

Takže odpoveď z Nemecka stále žiadna. Peripetie s objednávaním tetivy z USA, následne clo, DPH, doba dodania, zakúpenie bowpressu, neskúsenosť, to všetko podmienilo moje rozhodnutie. Dám zarobiť niekomu z domácich. A využijem hore spominanú adresu. Ich odpoveď na môj dotaz citujem:
" Pozdravujem pán Sedilek,
stabilizovanú tetivu a káble na Váš luk vyrobíme na mieru, môžete si vybrať aj farebnosť. Vyrábame z toho najlepšieho, čo je na trhu: materiál od výrobcu BCY, vlákno 452X, alebo 8190.
Cena za sadu je 89,00eur, výmena vy bowprese 10eur, ak si želáte, pravácky luk aj nastavíme a nastrelíme na 20m za 30eur.
Príprava tetivy trvá 1-2 dni."
Myslím, že som sa rozhodol správne. Už len by som ocenil od niekoho odporúčanie, ktorý materiál si zvoliť. 452X alebo 8190 ?
Ďakujem.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Seďo 10. bře 2017 10:15 #18

http://www.bcyfibers.com/Bowstring.php ja pouzivam 452X

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Seďo 10. bře 2017 10:21 #19

http://nwspinner.com/ a tu je ako vyrobit tetivu + trochu skusenosti 3-4 tetiva uz bude dobra :-)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Seďo 10. bře 2017 10:34 #20

Zdravím! Vlastní bowpress není k zahození i pro toho, kdo si nechce dělat většinu běžného servis luku sám. Třeba úprava výšky Peep Sightu nemusí znamenat znova odesílat luk na servis, čekat a mít další výdaje. A bowpress nemusí být drahý ;)

http://www.bowhunter.cz/technika1/vybaveni/294-bowpress-av3.html

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Seďo 13. bře 2017 11:00 #21

  • TWitko
  • Avatar uživatele TWitko
  • Offline
  • Gold Sponzor
  • Gold Sponzor
  • -= nadšený amatér =-
  • Příspěvky: 405

Seďo napsal: ... Už len by som ocenil od niekoho odporúčanie, ktorý materiál si zvoliť. 452X alebo 8190 ? ....


na takto položenou otázku je odpověď = můj názor - v dnešní době BCY X. Nic proti 452x ani 8190, ale ty materiály už jsou překonané (řekněme trošku zastaralé).

Na druhou stranu - ty rozdíly nejsou zase tak velké, abychom nemohli říct, že je to jedno :-) To už je možná větší rozdíl v materiálu použitém na serving, kde to má každý konkrétní výrobce úplně jinak (a většinou to ani nezveřejňuje)

A z těch dvou - měl jsem sadu jak v 452x tak i v 8190 a upřímně, nepoznal jsem v tom zásadní rozdíl. Navíc každá ta sada byla od jiného výrobce a tudíž případné moje pocity mohly být také způsobeny rozdílnou kvalitou výroby ...

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

-- Tohle je muj podpis

Seďo 15. bře 2017 10:32 #22

Takže luk je doma. Bol to naozaj expres, v pondelok ho manželka zaniesla cestou do Blavy a v utorok večer som ho už mal doma aj s vymenenými lanami. Keďže kvalitu posúdim až po nejakom čase, to tu zatiaľ prezentovať nebudem. Čo som však nedomyslel je to, že už manželka vie, koľko stoja tieto mužské hračky :ohmy: Pre ňu je to len pár špagátov za dosť peňazí :angry: A tak stále intenzívnejšie premýšľam, že sa to naučím aj s výrobou tetivy na mieru :woohoo: . Pre začiatok som našiel miery na môj luk. Vie mi niekto objasniť tie čísla?
String ...55 19/32
Cable...35 1/2

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Seďo 15. bře 2017 17:31 #23

to je dlzka v palcoch, treba preratat na cm. :-)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Seďo 15. bře 2017 17:43 #24

Str....141,21 cm
Cab...90,17 cm
Pri vyrobe treba nastavit dlzku na tetivaku vacsiu tabulku najdes tu http://nwspinner.com/index.php/adjusting-for-twists-and-stretch
a natej stranke aj vsetko ostatne co budes potrebovat.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Poslední úprava: od bowic.
  • Strana:
  • 1
Powered by Kunena fórum