Menu
Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1
  • 2

Téma: Výběr kladkového luku 2016

Výběr kladkového luku 2016 24. úno 2016 09:55 #1

Chtěl bych se zeptat jaký vhodný luk by jste mi doporučili dle parametrů ?

Věk : 25
Výška : 185 cm
Zkušenosti : mírně pokročilý střelec / pravák

Dodnes jsem střílel z reflexních luků a chtěl bych přejít na nějaký nový kladkový.
S kladkový lukem mám jen základní zkušenosti a nikdy jsem žádný nevlastnil .
Chtěl bych luk na cvičnou a sportovní lukostřelbu.

Parametry jsem odhadl na tyto : Délka nátahu 29" , Síla nátahu 50 - 60 lbs, Délka luku cca: 29-31"
Cena by se měla pohybovat max do 25000 kč v kompletu.
Zaujaly mě tyto luky protože splňují mé očekávání a parametry ale nevím jestli by byl nějaký opravdu vhodný.

HOYT POWERMAX SET 2016
BEAR THREAT RTH SET
BEAR MARSHAL RTH SET
PSE BRUTE FORCE FIELD

> Můj favorit je : BEAR TRAXX SET

Luky od : Bear, Hoyt a PSE se mi zamlouvají ze všech značek jako nejlepší možnou volbou. :whistle:

Popř. Jaký jiný luk by jste mi doporučili, při střelbě mi jde o komfort nátahu, přesnost a dobrou přepravu.

Děkuji mnohokrát za vaše rady a doporučení. :)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

better call FoxArcher :D

DJs life - https://www.mixcloud.com/FoxArcher/
Poslední úprava: od FoxArcher.

Výběr kladkového luku 2016 24. úno 2016 15:47 #2

  • TWitko
  • Avatar uživatele TWitko
  • Offline
  • Gold Sponzor
  • Gold Sponzor
  • -= nadšený amatér =-
  • Příspěvky: 405
Zdravím

to je těžká odpověď, protože ta otázka je položena hodně obecně, ale zkusím pár názorů, nebo spíš námětů k zamyšlení. Omezím se jen na Beary, protože ty jiné značky neznám. Volba mezi modely Marshall - Threat - Traxx mi přijde trošku zvláštní, protože ty luky jsou každý někde jinde - je to jak kdybych se ptal, zda si mám koupit auto Fabii - Octavii nebo Superb. Každé z těch aut je na jiné úrovni, ale pochopitelně i v jiné cenové třídě.

Pokud použiju své oblíbené "Kup si to nejdražší co s můžeš v klidu dovolit" .. pak, pokud ne to máš finance, favoritem z těch tří je jednozačne Traxx - to už je " plně dospělý" luk - pohybující se jen velmi těsně pod tompmodely .. má i stejné kladky .. pak je pochopitelně Threatt a někde na konci je Marshall, což je již v podstatě zastaralý single cam ..

Jiná věc je, zda skutečně víš co chceš. Proč tak krátký luk ? (29-31"). Při tvé postavě 185 se mi to nezdá zcela optimální. Navíc, pokud to nemáš na nějaou konkrétní loveckou aplikaci - blind, treestand atd ... jako že bys přesně věděl že chceš tak krátký luk a proč. Pro tebe by se mi víc líbil delší luk - tak 32" až 34". To je snad jediná věc, která se mi nezdá na tom Traxxu - že je kratší než 32", ale ty 3/8" už zas nebudou takový rozdíl (mám 183cm a luk 32")

Co se komfortu nátahu, neřekl bych, že u tebou uváděných modelů bude nějaký zásadní rozdíl, který by jsi poznal. Navíc pokud nemáš žádné zkušenosti. Ten komfort se bude hodně odvíjet od agresivity kladek, a nějaké ultra agresivní kladky nemá ani jeden z uvažovaných luků.

Přesnost střelby bude u všech naprosto srovnatelná - bude spíš záviset na vyladění a seřízení luku. A pak ji bude hodně ovlivňovat použité vybavení, které (můj názor) není v těch RTH sadách většinou nic moc. Takže limitující bude spíš tohle..

A přeprava bude to samé - prostě je to krám, který všude zavazí a do všeho se zamotává :-) ideální ho strčit do nějakého vhodného obalu či kufru :-)

Další věc je dostupnost - kde luk koupíš, zda ho vůbec koupíš a potažmo za kolik. A pak by se ti ten luk měl líbit .. z luku, který se ti nelíbí, se prostě střílí blbě, i když je nejlepší na celém světě ...

H.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

-- Tohle je muj podpis

Výběr kladkového luku 2016 28. úno 2016 22:06 #3

Za značku PSE bych spíše doporučil Madness 32 než Brute Force. Je univerzálnější, rychlejší a řekněme uživatelsky příjemnější.
Brute Force je spíše taková levná varianta začátečnického luku. Z toho hlediska není špatný, ale když se budete střelbě z kladkového luku věnovat víc, dříve nebo později si stejně nejspíš koupíte něco lepšího.
(Madness mám, Brute Force jsem ladil)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Výběr kladkového luku 2016 02. bře 2016 16:11 #4

Dneskami volal nějaký maník. Pořídil si Beara Arenu30, no aspokojeně dal 80 výstřelů a pak mu při výstřelu spadla tětiva. Poničilo to lanka a ohnula se prý kladka. Prý dodržel všecky pravidla a je si jistý že neudělal žádnou střeleckou chybu .Šíp byl též bez známky poškození. To už je letos druhý luk co takhle zkolaboval. Škoda že nejsou nějké statistiky, chyba střelce versus chyba luku. Docela by mě zajímalo koli lůků takhle zařve :)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Poslední úprava: od Peca.

Výběr kladkového luku 2016 02. bře 2016 18:20 #5

  • TWitko
  • Avatar uživatele TWitko
  • Offline
  • Gold Sponzor
  • Gold Sponzor
  • -= nadšený amatér =-
  • Příspěvky: 405
Nechci se za každou cenu zastávat Bearů (zas tak rád je nemám B) ), ale protože to platí i pro ostatní značky, tak to vezmu obecně - když slyším podobnou historku pak mě napadá následující :

- žádný luk se nepose*e bez nějaké příčiny .. obzvláště ten, který do té doby střílel OK. Něco se stalo a je potřeba identifikovat co ... byly příliš nakloněné kladky ? Něco na luku povolilo (viz prasklé podložky na Defiantu) ?

- opravdu to nebyla střelecká chyba (např. příliš silný luk a problémy při nátahu a "stržená tětiva") nebo nenatahoval ten luk někdo prsty ? (i když Arena a její kladky H13 mají drážky vcelku huboké) .. atd ... atd ...

- nebo dokonce DryFire a teď se hledá "oficiální důvod", proč se luk pokazil ..

Zkráceně .. máloco (téměř nic) se děje bez konkrétní příčiny. A poku uživatel není pozorný (a zkušený) může něco přehlédnout. A pak se něco stane .. a ono se to stalo " z ničeho nic" .. " bez důvodu" ... atd ... čímž nechci nikoho ani obviňovat, ani napadat ... nemusí za tím být žádná zlá vůle, stačí jen nezkušenost nebo neznalost. Nevíme, zda ten luk byl nový, použitý, kdo ho dával dohromady a jak moc pečlivě atd ..

Arenu (i když model 34) jsem dával dohromady a ten luk fungoval "jak víno". Příčin může být celá řada a bez znalostí detailu asi nemá cenu se nad tím nějak moc vzrušovat ... nebo jinak .. budu podobné věci brát s jistou rezervou ... i když chápu, že majitel (navíc pokud opravdu o žádné chybě neví) to asi bude vidět jinak :silly:

Mimochodem onehdá jsem na netu viděl jednu fotku, která do seznamu možných "pachatelů" přidala dalšího kandidáta ... špatně nastavený string stop ... Já se až doteď domníval, že blbě nastavený stringstop způsobí maximálně zbytečný hluk, ale když se podíváš na fotku, co dělá tětiva po výstřelu .. bych se ani nedivil, kdyby to sletělo z kladek .. takže já budu napříště i "obyčejnýmu" stringstopu věnovat patřičnou pozornost .. teda, ne že bych zatím nevěnoval B)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

-- Tohle je muj podpis

Výběr kladkového luku 2016 02. bře 2016 18:29 #6

  • TWitko
  • Avatar uživatele TWitko
  • Offline
  • Gold Sponzor
  • Gold Sponzor
  • -= nadšený amatér =-
  • Příspěvky: 405
.. omlouvám se ... ale ... důležité .. v příspěvku jsem přehlédl "...ohnuly kladky..." což je vcelku podstatný detail ... takže si dovolím dodat (ale mohu se plést) ... pokud se ohnuly kladky .. opravdu ohnuly .. a to třeba ještě obě dvě .. pak jde jednoznačně o DryFire ... energii toho luku neodebral šíp, ale všechno šlo do luku .. a popadaná kabeláž a ohlé kladky jsou logický důsledek ... a to se ještě nemluví o ramenech a osách kladek atd ...

Důvodu DF může být víc .. a nechce se mi spekulovat .. ale pokud by se při "běžném" výstřelu prostě jen sesmekla tětiva z kladek .. šíp nějak (i když blbě) odletí, energie je víceméně nějak pohlcena, možná spadne kabeláž a poškodí se, možná by se mohla poškodit jedna kladka (z důvodu kolize se zaseklou kabeláží), ale nebyly by poničené/ohlé obe dvě .... i když pochopitelně .. stále jen můj názor .. chtělo by to ten luk vidět a b ylo by (asi) jasno "raz dva"

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

-- Tohle je muj podpis

Výběr kladkového luku 2016 02. bře 2016 19:23 #7

No nechtěl jsem nějak pomluvit Beary, natož ještě k tomu Arenu. Jen sjem tim chtěl říct co ty lidi dělaj že ty luky tak huntujou poslední dobou. Za necelej půl rok vím o 4 případech jen kolem mě s podobnýma událostma. Některé případy ať už mi je popisujou jak chtěj mi taky nejdou do hlavy.
Defiant vyjímka, prdla podložka. Jinak bych to vše taky viděl na dry fire a plně s tebou souhlasím, že jen tak zničeho nic se to pokazit nemůže. Klidně to mohla být opravdu maličká chyba střelce nebo věc kterou přehlédl, .Arena byla nová, kladka se ohnula prý jedna. Taky jsem ten luk neviděl ani majitele neznam, jen mi volal co s tím? Co ještě říkal že mu šíp povyletěl kosuek před sebe. takže bych to opravdu spíš viděl na vypadlý šíp z lůžka a klasickej dry fire? Jinak ta informace o drawstopu je užitečná.. díkes.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Výběr kladkového luku 2016 03. bře 2016 09:28 #8

  • TWitko
  • Avatar uživatele TWitko
  • Offline
  • Gold Sponzor
  • Gold Sponzor
  • -= nadšený amatér =-
  • Příspěvky: 405
jen taková zajímavost ... zdůrazňuji, že tím nechci nic říkat, ani naznačovat ... ale je to zajímavý .. :)
Na stránkách mám článek ... " Noční můra zvaná DryFire " ... od začátku roku je návštěvnost této stránky tak jedno až 3 zobrazení za den. OK, když moc .. tak třeba i 4. Což odpovídá i dlouhodobému průměru.

A najednou, 2.března, má právě tato stránka 67 zobrazení .. což docela hodně vybočuje z dlouhodobého průměru. A zrovna ve stejný den Ti někdo volá, že se mu pokazil nový luk, ale DryFire to prý rozhodně nebyl ..



Rozhodně nechci nikomu křivdit a je klidně možný, že je to opravdu jen souhra náhod .. a pak se rád omluvím

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

-- Tohle je muj podpis
Poslední úprava: od TWitko.

Výběr kladkového luku 2016 03. bře 2016 10:24 #9

Děkuji všem za skvělé rady a doporučení. ;)
Pomohlo mi to při přemýšlení jaký luk nakonec zvolit.

Volba padla nakonec na nový model: 2016 - Bear Escape
http://www.beararchery.com/bows/compound/escape

Jak už tady bylo psáno, nějak mě hlodala i délka luku takže jsem zvolil vlajkovou loď s 32" v camo verzi s nátahem 55-70 lbs
Objednáno přes e-puškohled za cenu cca: 23 000 kč

Komponenty jsem volil : Trophy Ridge

SIGHT : REACT - AS815 Camo, right hand
REST : SURE SHOT PRO - AWB401RM RH, medium, camo
QUIVER : LITE-1 - AQ500 Camo
STABILIZER : STATIC STABILIZER - AS1301APG 9", camo

Příslušenství :

RELEASE : Tru-Fire 360 Extreme Buckle Foldback
ARMGUARD : PSE KING 7"
BAG : Guardian Maximal camo - 102 cm / 42 cm / 12 cm
ARROWS : Carbon 30" Easton Power Flight 400 Bohning - 5ks
PEEP SIGHT : Truglo Glo-Brite Peep Sight
WAX : Flex Sense&Feel String Wax

Tlumič ramen Sims Vibration Damper Alpha Shox - Camo : Nevím jestli bude sedět... takže buď použiji nebo prodám někomu na Hoyt :lol:

Pro REST SURE SHOT PRO - AWB401RM RH, medium - Dlouho jsem váhal nad velikostí, nakonec jsme zvolil medium
která je do 0.320" inner , snad bude dobrá i na A/C/C šípy které chci později používat. :)

Dle tabulky pro 55-60 lbs a 29" mám tyhle parametry. - T10


Celkovou kompletaci a seřízení luku bude v červnu - červenci tohoto roku.
Takže nezbývá než čekat a šetřit penízky než dojde luk z Německa a komponenty z USA.

Děkuji za případné rady a doporučení šípů :)
Přílohy:

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

better call FoxArcher :D

DJs life - https://www.mixcloud.com/FoxArcher/
Poslední úprava: od FoxArcher.

Výběr kladkového luku 2016 03. bře 2016 10:38 #10

  • TWitko
  • Avatar uživatele TWitko
  • Offline
  • Gold Sponzor
  • Gold Sponzor
  • -= nadšený amatér =-
  • Příspěvky: 405
Tak to je super ! :-) Zacit vyber s modelem Marshall a skoncit u Escape :-)
Ne, vazne ... podle me moc dobra volba :tu:

luk - bezesporu spicka
sight - mel jsem ho a spokojenost .. jedine co mi na nem zacalo vadit bylo moc (5) pinu .. moje oci uz to nedavaly - ted mam singlepin
rest - spolehlive "stetiny"a dobre, ze jsi sel do toho nej modelu
quiver a stab neresim ..
release .. vypada pekne .. mam sice radsi hacek nez ty celisti, ale tohle bude dobry
armguard - imho neni na kladku potreba .. pokud je, je neco spatne (az na vyjimky)
bag - vypada moc pekne
PeepSight .. znam ho z netu, zajima me zkusenost .. nelibi se mi "rovnaci gumicka" .. ale jen muj nazor. Velikost 3/16 by mela byt s miridly React OK .. mel jsem to takhle na luku ..

sipy - prvne jsem se lekl ze budou mekke, ale pak jsem si vsiml uvazovanou silu 55-60 .. to by takhle "od oka" mohlo sedet

takze za me velmi dobry vyber .. hlavne ten luk je zaklad .. drobnosti kolem uz se daji volne menit dle menicich se preferenci a zkusenosti. Ale luk je zaklad ..

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

-- Tohle je muj podpis
Poslední úprava: od TWitko.

Výběr kladkového luku 2016 03. bře 2016 10:58 #11

:tu: za klidný a hlavně racionální výběr nejen luku, byť především, protože je zbytečné pořizovat dvojí či trojí po krátkém zjištění a okoukání u jiných uživatelů a to by se na 99% stalo. Takže je ve výsledku velmi správné rozhodnutí investovat více na podstatně dlouho a hlavně perfektně střílené období s kvalitou a užívat si jej, než být hlodán sám sebou a říkat proč já kdyby....
Vybavení je určitě spolehlivé a šípe ACC jsou jedny z nejlepších co jsou vůbec na trhu.
Co dodat, ať to rychle uteče a už může dotyčný střílet:-)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Výběr kladkového luku 2016 03. bře 2016 11:02 #12

Pouzivam Tru-Fire Hurricane Buckle Foldback a som spokojny, a su to modely "overene casom" :)
Chranic na ruku som prestal pouzivat po par dnoch, trafil som sa hned druhym vystrelom do laktu este nad chranic a potom som si uz daval pozor. :lol: a ked brat si trafil do toho chranica a ostala z neho trcat plechova pasovinka (len ustrihnuta neopracovana a ostra) som bol rad ze to neustrihlo tetivu,som to uz nikdy nepouzil.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Poslední úprava: od bowic.

Výběr kladkového luku 2016 03. bře 2016 11:06 #13

Hodně mýtů a polopravd se skrývá v této záludnosti DF, ale to už je vše jedno, stalo se ať už jakkoliv. Nejdůležitější je si to setsakra uvědomit a více než se jen poučit, ale držet se striktních pravidel kladky! Osobně jsem si tímto křestem taky trochu prošel, ale naštěstí bez vážné úhony a již hodně dávno, ale pořád mě to s..e.dodnes:-) Takže zodpovědně a když se stane, je lepší jít s pravdou ven, ať "doktor" ví po čem má jít a na co se soustředit, aby pacienta zkusil plnohodnotně uzdravit:-)

TWitko napsal: jen taková zajímavost ... zdůrazňuji, že tím nechci nic říkat, ani naznačovat ... ale je to zajímavý .. :)
Na stránkách mám článek ... " Noční můra zvaná DryFire " ... od začátku roku je návštěvnost této stránky tak jedno až 3 zobrazení za den. OK, když moc .. tak třeba i 4. Což odpovídá i dlouhodobému průměru.

A najednou, 2.března, má právě tato stránka 67 zobrazení .. což docela hodně vybočuje z dlouhodobého průměru. A zrovna ve stejný den Ti někdo volá, že se mu pokazil nový luk, ale DryFire to prý rozhodně nebyl ..



Rozhodně nechci nikomu křivdit a je klidně možný, že je to opravdu jen souhra náhod .. a pak se rád omluvím

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Výběr kladkového luku 2016 03. bře 2016 13:30 #14

tlmic vibracii na ramena mam toto http://www.bowjax.com/products/limb-dampeners/ je tam viacej rozmerov podla luku

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Výběr kladkového luku 2016 03. bře 2016 13:32 #15

  • TWitko
  • Avatar uživatele TWitko
  • Offline
  • Gold Sponzor
  • Gold Sponzor
  • -= nadšený amatér =-
  • Příspěvky: 405

nils napsal: ... Takže zodpovědně a když se stane, je lepší jít s pravdou ven, ať "doktor" ví po čem má jít a na co se soustředit, aby pacienta zkusil plnohodnotně uzdravit:-) ...


Tohle je asi nejdůležitější ... říct na rovinu co se stalo .. tak aby servis přesně věděl po čem jít a na co se soustředit. Já sice chápu, že člověku je blbé přiznat, že udělal chybu, ale co - chyby dělá každý .. ale když mi někdo řekne .. "já to pustil naprázdno", vím že mám pořádně, ale opravdu pořádně prohlédnout ramena ... zatímco když mi řekne "ono se to jen nějak smeklo" strávím spoustu času bádáním proč se tak stalo (a zbytečně) a naopak se nepodívám kam bych se podívat měl ...



.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

-- Tohle je muj podpis

Výběr kladkového luku 2016 03. bře 2016 16:36 #16

když oni ti lidi střílejí na prázdno pořád. V poslední době to hodně sledujou pač je hned odkazujem na tyhle užitečné články. Na lukostřelbě na fb sou takovéhle otázky na denním pořádku. Lidi vystřelí dříve než si přečtou varování v dokumentaci od výrobce.

Přílohy:

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Výběr kladkového luku 2016 03. bře 2016 17:56 #17

  • TWitko
  • Avatar uživatele TWitko
  • Offline
  • Gold Sponzor
  • Gold Sponzor
  • -= nadšený amatér =-
  • Příspěvky: 405
Peca - :-) tak to je "maso" .. dalsi skupina, kam se asi neprihlasim, protoze "to bych asi nedal" :-)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

-- Tohle je muj podpis

Výběr kladkového luku 2016 03. bře 2016 20:10 #18

No teda celkem hustý článek, ale je dobře, že je tady. Je až nemyslitelné, že si někdo pořídí kladkový luk a nic si o něm nenastuduje. Chybu taky jistě přikládám prodejcům, kteří ho tam nedají, což se asi stane při koupi z druhé ruky nebo ebay, protože tam je každému fuk co s lukem kdo bude provádět, hlavně prodat!
Sám si vzpomínám, jak jsem prvně napínal luk a musím říct, že jsem měl pořádný respekt a bral to velmi vážně, což asi člověk, který vypustí "3x šlupku" bez šípu vůbec nemá:-)
V kamenných prodejnách a obchodech na to zaměřených to člověk dostane s manuálem a je tudíž na jeho svědomí či zodpovědnosti, jak se k tomu postaví a počte si v tom.
Každopádně v obchodech jsou luky i zajištěné proti právě těmto účelům většinou stahovacími pásky a možnost vyzkoušet lze jen po dohodě a vážného zájmu. Jistě i s tím, že za chybu si dotyčný platí sám!!!
V USA mi dokonce v ceně luku dali i hodinovou instruktáž nejen základů střelby, volby šípů, servisní úkony co mohu dělat sám, takové ty nejběžnější, spíše seřízení, libráž, prostě základ ne výměnu tětivy...
Byť jsem byl už v tu dobu celkem dost poučen, rád jsem si to prošel a byl vděčný.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Výběr kladkového luku 2016 08. bře 2016 13:26 #19

Admin : ... příspěvky z totoho vlákna, které se začaly zabývat výběrem vhodného šípu, byly přesunuty do samostatného vlákna : Výběr vhodného šípu pro kladkový luk .. díky za pochopení :-)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Výběr kladkového luku 2016 27. květen 2016 15:45 #20

Pomalu a jistě se blížím do finále a čekám už pouze na držák šípů z USA.
Pak už jen luk samotný a celková kompletace s kterou přijdou další problémy a to ladění luku.
Každopádně se strašně těším a už se nemůžu dočkat na první výstřel :)
Přílohy:

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

better call FoxArcher :D

DJs life - https://www.mixcloud.com/FoxArcher/

Výběr kladkového luku 2016 27. květen 2016 19:44 #21

Gratuluju k delší, ale zato perfektně zvolené cestě!
O to více bude potěšení z perfektní sestavy a ne jenom luku. Moudré a dobré rozhodnutí :tu:

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Výběr kladkového luku 2016 13. čec 2016 07:54 #22

Děkuji moc :)

Byla to dlouhá cesta a já mám konečně hotovo :)
Přílohy:

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

better call FoxArcher :D

DJs life - https://www.mixcloud.com/FoxArcher/

Výběr kladkového luku 2016 13. čec 2016 12:55 #23

  • TWitko
  • Avatar uživatele TWitko
  • Offline
  • Gold Sponzor
  • Gold Sponzor
  • -= nadšený amatér =-
  • Příspěvky: 405
pěkný ... :tu:
s těma "stabíkama" to je slušná bestie (v dobrým) B)
a líbí se mi jak hrdě se vyjímá na té zdi .... :tu:

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

-- Tohle je muj podpis

Výběr kladkového luku 2016 09. zář 2016 04:34 #24

Ahoj všem, už delší dobu uvažuji o koupi kladkového luku. Moc se mi to líbí. Před lety mi žena koupila reflexní luk, trénuji, ale cítím se jako začátečník, což je asi pravda. Jsem teď v USA a luky jsou tu tak za poloviční či třetinové ceny, co u nás. No, a protože o kladkových lucích vím hodně málo, tak jsem se chtěl zeptat, jestli by mi někdo poradil, co koupit. Měřím 173 cm, věk 35, jsem v ozbrojených složkách, tak ve slušné kondici. Zaujal mě tu také Bear Escape a při hledání na našich stránkách jsem narazil na toto vlákno. Mohl bych spadnout do této kategorie, nebo byste mi doporučili něco jiného.... pro amatéra. Přemýšlel jsem o tom tak, že když už se něčemu chci věnovat, měl bych koupit něco kvalitního, než přecházet z luku na luk a utratit podstatně větší částky. Tady Escape vyjde asi na 16 tisíc a někdy i levněji. Záleží na parametrech. Děkuji každému za radu.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Výběr kladkového luku 2016 09. zář 2016 06:40 #25

V prvom rade je super, že sa tu rozrastá komunita lukostrelcov!
Teraz k Vašej otázke, na čo bude luk slúžiť. Najprv by bolo dobré uvedomiť si, čo všetko s lukom chcem robiť. Bude niekedy aj skutočný lov, alebo len strieľanie ako robím ja, čiže na záhrade, prípadne v lese a nejaké to 3D.
Bear Escape je špičkový luk, o tom niet pochýb, ale keby som bol v USA, tak by som ,,otvoril oči´´ aj po iných modeloch a možno aj iných značkách. Teda, nič proti BEARom, sám od nich mám luk, ale sú aj iné možnosti.
Rozhodne by som loboval za dlhší luk, aspoň 33 palcov, radšej 34, čiže napr. Bear BR33 (ten si ľudia obecne chvália na príjemný náťah, síce za stratu výkonu oproti Escape), alebo minuloročnú ARENU 34 (ten som mal v pláne, ale nakoniec som zohnal ANARCHY HC).
Otázka číslo dva je, koľko máte skúseností so skladaním, testovaním a všeobecne s robením vecí na kladkovom luku (tým myslím aj potrebnú výbavu, kľúče, lis, nejaký ten serving, fletching jig atď.). Keby toto nebol problém, tak by som išiel aj do HOYTov, teda Defiantov obecne. Dobré luky za pomerne ľudské peniaze robí aj PSE.

Aj keď, na vašom mieste by som možno popozeral aj po starších kúskoch, keď sa dajú ovšem zohnať, luk z minulého roka nie je vôbec starý, keby ste si zohnali napr. taký NITRUM TURBO, to by bol iný svet....

tl;dr: Escape je super luk, ale poobzeral by som sa aj po iných (a dlhších)

EDIT: Aj keď je veľmi dobrá snaha hneď z kraja kúpiť to najlepšie na trhu, aj iné modely o niečo lacnejšie urobia tú istú službu, napríklad taký Bowmadness od PSE, či už 32 alebo 34.....

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Poslední úprava: od nelovec.
  • Strana:
  • 1
  • 2
Powered by Kunena fórum