Menu
Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
Tato část diskuze je určena pro typické "Off topic" příspěvky. Pište si sem o čem chcete, ale prosím ať to má aspoň trochu hlavu a patu.
  • Strana:
  • 1

Téma: Střelba pod vodou

Střelba pod vodou 24. úno 2017 17:25 #1

Jen pro zajímavost. Před časem jsem si na základě sázky vyzkoušel střelbu z klasického luku pod vodou.
Použitý luk byl hybridní longbow 47lbs. od firmy Alexbow, síp vyřazený FMJ bareshaft, váha 508 grn.
Střelba vedena v hloubce 9m na takový ten pěnový vrhací terč.
Výsledek podle očekávání : maximální dostřel cca 4m, terč se dal jakž takž trefit na dva metry. Průbojnost na ty dva metry slušná, do toho terče polovina šípu zajela.

Ze střelby z kladkových luků pod vodou se dají sehnat nějaká videa, ale u tradičáků nic. Tak kdyby měl někdo nutkání vyzkoušet tuhle pitomost tímto mu ušetřuji práci :)
Přílohy:

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Střelba pod vodou 25. úno 2017 19:06 #2

J pravda na kladky nějaké videa jsou proto to ani zkoušet nebudu, Ten odpor vody je veliký a koukám na luku jsou ještě tlumiče na tětivě, to je taky solidní brzda. Zrovna loni Jsem dostal takovej nápad že si vyrobím harpunu. Žádnej plastikovej křáp ale dřevěnou plnohodnotnou funkční věc co si vyrobím sám..
Nechtělo se mi nic kupovat a tak jsem jí vyrobil z toho co dům dal krom tedy toho dřeva a dvou kulatých gum o průměru 10mm :) . To znamená že jsem vyrobil i šíp se šroubovacím hrotem a zpětným pohyblivým háčkem. No a jediný co jsem nevěděl je jakou udělat vlasně váhu celého šípu. První varianta šípu měla 80 gramů ne grainů prostě gramů :)
No a i takto těžký šíp byl pod vodou tak lehký že jeho dostřel byl také okolo 4m a navíc si nedokázal poradit se zavěšenou petkou pod hladinou. Nakonec jsem udělal šíp o váze 150 gramů a ten dokázal pet lahev v pohodě prostřelit. Spíš by mě zajímalo jak by si luky vedli za použití takto těžkýho šípu kolem 150g :lol:
Ty lehké potvory do luku prostě daleko nedoplavou :lol:

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Poslední úprava: od Peca.
  • Strana:
  • 1