Menu
Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
Níže uvedená diskuzní vlákna jsou propojena s články na webu Bowhunter.cz
Uživatelé nemohou v této části vytvářet nová diskuzní vlákna (jsou zakládána automaticky, při publikování nového článku na webu), ale mohou se pochopitelně zúčastňovat diskuze (psát příspěvky a odpovědi).
  • Strana:
  • 1

Téma: PSE Archery - novinky pro rok 2017

PSE Archery - novinky pro rok 2017 30. lis 2016 17:50 #1

Toto je automaticky založená diskuze ke článku na webu Bowhunter.cz

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

PSE Archery - novinky pro rok 2017 30. lis 2016 18:51 #2

  • TWitko
  • Avatar uživatele TWitko
  • Offline
  • Gold Sponzor
  • Gold Sponzor
  • -= nadšený amatér =-
  • Příspěvky: 405
Dovolím si pár komentářů :-)

1. Co se případného opuštění kladkového systému Hybrid týká. Nemyslím si, že by hlavním důvodem bylo “vyčerpání” technických možností Hybridu. Ostatně je to vidět na tom, že ty nové systémy mají v naprosté většině nižší výkon. A naopak - takový Xpedition dělá Hybridy a jsou to "děla" ... podle mě je to spíše o konstrukci kladek samotných ..

Důvodem může být snaha zbavit se licenčních poplatků. Kladkové systémy jsou patentované a firmy za jejich použití platí. A to se jim moc nelíbí a snaží se vymyslet něco vlastního. Taky proto se tak usilovně PSE vyhýbá tomu, aby systém ECS označilo jako Binary (a on to Binary systém bezesporu je), protože by za něj zase museli platit :-) Takže ho označují jako Quad Track .. nebo tak nějak ...

Pěkně je to vidět na videu, které bylo k dispozici na FB v rámci uvedení novinek .. doporučuji shlédnout. Tím, že to bylo “naživo” tam zazní informace, které se hned tak nedočtete .. opakovaně se tam někdo uřekl, že je to Binary a hned ho druzí opravují že nene .. :-)

https://www.facebook.com/OfficialPSEArchery/videos/10153729682226059/

Takže ano, vývoj nových kladkových systémů může být dán snahou o technický pokrok, ale také nemusí … jak to je u ECS, to ví jen kluci od PSE :-)

2. Ad LetOff u ECS .. ano, standardně je vysoký 80-85-90%, ale pokud chcete nižší, pak je k dispozici modul s 65-70-75% Takže na své si přijdou i normální lidé :-)

3. Kabeláž (tětiva-lanka) pro ECS nebude myslím zas tak velký problém. Výrobci Custom tětiv tohle dávno zvládají .. ostaně ECS není ani zdaleka první systém, který používá plovoucí Yoke. Např. u 60xCustomStrings tyhlety sady označují jako “5 string sets” nebo sady pro “5 string bows”.

4. Jinak nevím, zda můžeme to větvení, co vypadá jako Yoke u systému ECS označovat jako Yoke. Protože Yoke by měl jít ke koncům ramen, což u ECS nejde - ty konce jsou chycene ke kladce. I když toto je spíš teoreticko-terminologická otázka.

5. Jako největší problém vidím právě absenci skutečného Yoke pro možnost ladění “nock travelu” v horizontální rovině (lateral nock travel), což je věc, ke které se používá právě Yoke, chycený k ramenům. Zde nic takového není. Tudíž není čím ladit.

Problém je to teoretický. Zatím. Zda to bude i problém praktický ukáže čas. Já osobně si myslím že ano. Nějaké, s prominutím, “pindy”, že to není potřeba, že v továrně věnují maximální pozornost a péči a bla bla .. to je sice hezký, ale to s tím totiž nesouvisí .. kde je cable guard, tam je tah bokem a tam je problém. I kdyby to ve fabrice vyladili, tak jakmile tam dáte jinou tětivu, lanka atd .. tak se změní síly a tah a problém JE.

A ten problém je nutno nějak řešit. Když je Yoke, tak sláva. Když není, tak něco jiného - třeba podložkování (shimming). Neříkám, že je to neřešitelné, ale není to tak komfortní.

TAK ALE, CO JE VŮBEC NEJHORŠÍ ?

Že PSE má k dispozici téměř geniální řešení, jak absenci skutečného Yoke nahradit. Tím řešením je tzv. Wedge Lock Pocket - což je systém uchycení ramen k tělu luku v podobě “klínovitého uložení “ a s tím související systém LAS - tedy možnost ta ramena v těch pocketech jemně posouvat doleva/doprava a tím ovlivňovat náklon ramen, což pochopitelně ovlivní i kladku (náklon) a tím lze pochopitelně i ladit lateral nock travel.

Je to nádherná vychytávka, která se už letos používala na sportovních topmodelech (Xpression) a společně s Yokem (protože Xpression měl ještě Hybrida) to byl další způsob jak jemně ladit. Paráda.

Tak ale .. a teď OPRAVDU NECHÁPU .. oni pro luky s novým kladkovým systémem ECS sice použijí onen Wedge pocket System, ale tu možnost štelování (LAS) tam nedali ???!!! Takže uložení ramen by umožňovalo jejich posun a změnu náklonu, ale bohužel tam CHYBÍ ty dva blbý šroubky, který ma se to posunuje. Takže .. NIC !

Nerozumím a opravdu nechápu. Ostatně nejsem jediný - když se informace o ECS poprvé objevily, všichni sice hořekovali že jim Yoke bude chybět, ale všichni se utěšovali, že to geniální systém LAS snad nahradí. No, a on nenahradí, protože tam co ? Protože tam není … “no to mě ho teda vyndej” …

aby bylo jasné o čem tady melu :-)


Vlevo šroubek od LAS .. vpravo ... NIC

No snad jsem na něco nezapomněl. Pokud ano, ještě se ozvu :-)
Přílohy:

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

-- Tohle je muj podpis
Poslední úprava: od TWitko. Důvod: opraveny překlepy "ESC" namísto ECS :-)

PSE Archery - novinky pro rok 2017 30. lis 2016 20:16 #3

Zajímavá vychytávka, co jsem koukal některé luky to mají jiné zase ne ,takže vlastně taky nechápu :lol:
Ale třeba v USA na požádaní sestaví luk i stěma štelovatelnýma pocketama, evropani naserte si a kupte si co je :cheer:

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

PSE Archery - novinky pro rok 2017 30. lis 2016 21:47 #4

  • TWitko
  • Avatar uživatele TWitko
  • Offline
  • Gold Sponzor
  • Gold Sponzor
  • -= nadšený amatér =-
  • Příspěvky: 405

Peca napsal: Zajímavá vychytávka, co jsem koukal některé luky to mají jiné zase ne ,takže vlastně taky nechápu :lol:
Ale třeba v USA na požádaní sestaví luk i stěma štelovatelnýma pocketama, evropani naserte si a kupte si co je :cheer:


to myslím ani ne .. ono to vypadá, že z nějakýho záhadnýho důvodu se prostě systém LAS na ECS nedostal vůbec. Ale proč, to fakt nevím. "AMíci" jsou z toho perplex jako my tady v Evropě .. :-)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

-- Tohle je muj podpis

PSE Archery - novinky pro rok 2017 01. pro 2016 06:48 #5

Asi jsem se vyjádřil špatně... Samozřejmě že se na výkonu podílí hlavně konstrukce kladek v soućinnosti s použitým systémem. Jenom už ta koncepce dle mého názoru narazila na svůj limit účinnosti. Jistě by šlo udělat agresivnější kladku a tím zvednout rychlost, ale to by v určitém bodě znamenalo neakceptovatelně nepříjemnou charakteristiku nátahu. Pokud tedy nechceš zvyšovat příkon (70lbs při dráze 30" =IBO) proto už rychlost tak neroste a FullTrottle již několik let po sobě s bezpečnou rezervou drží rekord.
Menší rychlost nových systémů je dle mého daná kratším vývojem. První hybridy taky nedosahovali dnešních rychlostí. Ale třeba Bowtech ze svého binary systémemu vymáčkne po pár generacích luků 360fps (RPS 360) což je naprosto špičková hodnota...

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

PSE Archery - novinky pro rok 2017 01. pro 2016 08:52 #6

  • TWitko
  • Avatar uživatele TWitko
  • Offline
  • Gold Sponzor
  • Gold Sponzor
  • -= nadšený amatér =-
  • Příspěvky: 405

Ratte napsal: Ale třeba Bowtech ze svého binary systémemu vymáčkne po pár generacích luků 360fps (RPS 360) což je naprosto špičková hodnota...


notojo .. ale Bowtech z toho vymáčkne ty vysoký hodnoty hlavně proto, že používá hodně agresivní kladky. Chceš rychlost ? Tumáš hooodně šišato-špičatou kladku. Nejsem konstruktér, ale mám dojem, že vlastní systém s výkonem (v tuto chvíli) až tak moc nesouvisí. Nebo pochopitelně taky ano, ale nehraje to až zas tak zásadní roli. Je to spíš o propojení kladek, jejich lepší/horší synchronizaci atd ..

Nicméně, když tak nad tím právě teď přemýšlím .. otázka je "kudy vede cesta k dalšímu zvyšování výkonu ? ". A protože kladky už agresivnější asi být nemůžou (není vhodné), pak ano .. asi budu souhlasit ... musí to být přes kladkový systém. Jenže to by musel být nějaká zásadnější změna ..jakože se na luku objeví další pár kladek nebo ještě víc. A ne že sundám Yoke z ramen a napojím ho na kladku ..

a dalším způsobem jak naluku zvýšit reálný (nikoliv teoretický - tabukový) výkon je právě vyladění/optimalizování celého systému. Protože pokud je luk "rozhašený", pak pochopitelně dochází ke značným ztrátám výkonu .. a z nějakých tabulkových 360fps je najednou 340 a nebo ještě míň ..

Zpět k tématu .. bylo by zajímavý si poslechnout, co se říká v těch firmách a jejich konstrukčních kancelářích, doopravdy. Jaký je ten důvod proč tohle nebo támhleto. Ale to my se v reálném čase asi nikdy nedozvíme .. my to můžeme odpozorovat až časem .. že nějaká "velká suprdeuper novinka, co měla změnit otáčení zeměkoule" zmizí v tichosti jak pára nad hrncem a už po ní neštěkne ani čokl ..

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

-- Tohle je muj podpis

PSE Archery - novinky pro rok 2017 01. pro 2016 17:46 #7

Taky by mě zajímalo jestli někdo dokáže vyrobit luk který předežene Throttla (70lbs při dráze 30" =IBO)? Určitě v šuplíku mají něco schované ale na 390 se asi už nedostanou, pokud tedy nevyrobí úplně něco odlišného. Stejně mi přijde že ostatní značky jako třeba Bowtech se už za rychlostí moc nežene a spíš se snaží kladky věelijak modernizovat různýma hejbátkama a pomůckama pro ladění. Ona taky ta hodnota 360 je asi pro veškerou lovnou zvěř asi dostačující, leda že by naklonovali Tyranosaura Rexe a řekli si, aha budem potřebovat 500fps :cheer:

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

PSE Archery - novinky pro rok 2017 01. pro 2016 21:00 #8

Peca napsal: Ona taky ta hodnota 360 je asi pro veškerou lovnou zvěř asi dostačující, leda že by naklonovali Tyranosaura Rexe a řekli si, aha budem potřebovat 500fps :cheer:


Skôr by som chcel vidieť, ako by reagoval Fred Bear, keby sa objavil s dnešnej dobe, keď luky s IBO okolo 330 sú viac menej štandardom. Možno by si pekne chytal za hlavu ako sme to zleniveli, keď on dokázal loviť zver s reflexom.... :cheer:

Naspäť k téme. Luky od PSE sa mi páčia, ale osobne neviem či by som išiel do nového systéme ECS či ako sa mu nadáva. Skôr by som zostal pri hybride, napríklad o takom Decree 35 alebo o novom Phenome by som si dal povedať (áno, mám rád dlhé luky).

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

PSE Archery - novinky pro rok 2017 02. pro 2016 10:59 #9

  • TWitko
  • Avatar uživatele TWitko
  • Offline
  • Gold Sponzor
  • Gold Sponzor
  • -= nadšený amatér =-
  • Příspěvky: 405
nelovec : ano, Fred by asi koukal a pak by se nám smál :tu:

jinak na toho Rexe by nebylo potřeba 500fps, ale bohatě by stačilo těch 350 co už máme dneska. Ono je to víc o KE než o rychlosti. A když se dnešním lukem dá ulovit buvol nebo slon, pak proč ne Rex. A to se ta velká zvěř loví i reflexem .. Je to jen o střelci ..

Jinak s tím nárůstem rychlosti jsou spojené další "problémy", které si hodně lidí možná ani neuvědomuje. OK, dejme tomu, že koupím luk s IBO 375fps. Bezva, ale jakej k němu dám šíp ? Protože tuhost .300 už mi stačit nebude - ta je v konfiguraci težšího šípu a nátahu 29,5" - taktak na hraně, už pro můj letitý Motive (350fps .. a to jen v katalogu) - jakože už by to chtělo trochu tužší šíp. Ale šípů s větší tuhostí už na trhu moc není. OK .. napadá mě Easton Axis .280 a FMJ Dangerous Game .260

Takže, abych z takovýho superrychlýho luku vůbec mohl střílet, budu muset vzít hodně tuhý šíp z hodně omezené nabídky. A .. ony ty šípy jsou pochopitelně těžší než ty s menším spine. Takže ve finále vyrobím těžký šíp, a díky tomu zase o moc rychleji lítat nebude. Jen zvětším váhu a zvednu KE. Jenže, na co potřebuju větší KE, když už teď mám na Motivu nějakých 93 (a hodnota nad 65 by něla stačit snad na cokoliv) ?? No dobře, i reálná rychlost i s takto těžším šípem se mi asi trochu zvedne .. z nějakých 285 fps co mám teď na .. kolik ? .. OK, dejme tomu 300fps. Ale co tím získám ? Trošku plošší křivku letu šípu. Jenže, ona nikdy nebude tak plochá, aby mi stačil jeden pin na všechny rozsahy vzdáleností (dejme tomu 15-35 nebo dokonce 40m) .. na to to stejně stačit nebude. Takže stejně budu muset mířidla nastavovat (v případě jendopinu) nebo mít vícepin .. a tam se mi ty piny, díky větší rychlosti, maximálně nacpou více k sobě, což taky není příjemné ...

Pouhá honička za vyšší rychlostí je podle mě trochu nesmysl. Je třeba mít na zřeteli proč to chci a co tím získám. Rychlost je pouze něco, co můžu měnit za něco jiného. Chci těžší šíp (průraznost, energie , KE), OK musím se smířit s tím, že ztratím trochu rychlosti. Je to "něco-za-něco". Pokud mám té rychlosti obecně málo, tahleta výměna může být složitá .. jenže jakmile mám té energie dostatek (a to už je podle mě i luk kolem tabulkových 340-350fps) tak můžu měnit bez problémů, a i tak mi té rychlosti ještě zbude dostatek .. Nepředpokládám, že by v dnešní době někdo toužil po šípu nad 1000 grainů váhy ..

Touha po luku s větší rychlostí IBO je snad pochopitelná ze dvou důvodů.

1) Mám krátký nátah a potřebuji někde dohnat tím způsobenou ztrátu. Ano, pokud má někdo nátah 26" pak té energie nemá moc a asi bude toužit po luku s IBO 380. Ale já se svým nátahem 29,5" už mám tu energii k dispozici dnes se svým starým lukem. A víc vlastně ani nechci a nepotřebuji..

2) Druhý důvod může být možnost snížit nátahovou sílu. Už dnes je patrný trend opouštění 70lbs luků a přechod na 60 (o bestiích nad 70 už se skoro nezmiňuju). Protože proč se tahat se 70tkou, když mi díky vyšší IBO rychlosti dá nový luk stejnou energii na 60lbs ? A pokud by šla rychlost nahoru, mohlo by to znamenat další snížení .. třeba na 50lbs ??? Ale upřímně, já ani nevím zda bych něco takovýho chtěl ..

atd atd :-)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

-- Tohle je muj podpis

PSE Archery - novinky pro rok 2017 02. pro 2016 15:19 #10

TWitko
"Nejsem konstruktér, ale mám dojem, že vlastní systém s výkonem (v tuto chvíli) až tak moc nesouvisí. Nebo pochopitelně taky ano, ale nehraje to až zas tak zásadní roli. Je to spíš o propojení kladek, jejich lepší/horší synchronizaci atd .."

Nesouhlasím, systém charakterizuje maximální účinnost které může dosáhnout. Postupný vývoj v rámci systému je jen optimalizace. Třeba solocam už ztratil dech při 340fps. (tuším že Prophercy od PSE je pořád nejrychlejší).
Z hybridu se zase asi nevymáčkne o moc více než 370 s nějakou lidskou charakteristikou nátahu.

Podle mě se to v budoucnu zasekne na 360 a bude se hrát o to který luk bude příjemnější na Nátah. Což je v podstatě současný stav, akorát se to plácá okolo 350.

Alternativa je úplně nový systém s co nejmenšíma ztrátama, tedy minimem pohyblivých dílů, ale to jen spekuluju.

Jinak bowtech sice používá agresivní kladku ale právě díky systému převodování to není tolik znát při nátahu. V tom je ten trik.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Poslední úprava: od Ratte.

PSE Archery - novinky pro rok 2017 02. pro 2016 19:01 #11

Twitko:
Budem trochu OT, ale nedá mi to.
Ešte mojich pár centov k téme KE a luky. Najvýkonnejší sériovo vyrábaný luk je asi Mathews Monster Safari, ten má IBO rýchlosť 350 fps pri 30 palcoch náťahu, 85 librách a 425 grainsovom šípe. S tým ešte, že náťah ide až na ,,mojich´´ 31 palcov, takže sa dá vytiahnuť trochu viac fps. Aby som len tak netrepal, tak jeden maník na YT má Safari na 80 lbs, 29,5´´ náťah, a s 500 gr šípom mu to dá 315 (!!!) fps, čo je okolo 100 ft/lbs KE !!! Aj so 600 gr by to lietalo ešte stále pekne.

Druhým lukom by bol zrejme APA King Kobra TF, tá (zase to mám z jedného videa) pri 29´´, 80 lbs a 670 gr šípe dala 275 fps, čo je cca 110 ft/lbs KE (!!!). Dalo by sa teda povedať, že na 100+ ft/lbs KE treba mať rýchly luk (350+ IBO) a 80 lbs ramená.

Ad šípy. Komerčne čo viem, tak GoldTip vyrába Kinetic Kaos v spine 200. Menej komerčná firma Grizzlystick vyrába špeciálne taperované šípy až do spine 175. Ale to sú kruto ťažké šípy, 650 respektíve 900 gr +.

Ja osobne aj do budúcna zostanem pri 60 librách....

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

PSE Archery - novinky pro rok 2017 04. pro 2016 16:36 #12

  • TWitko
  • Avatar uživatele TWitko
  • Offline
  • Gold Sponzor
  • Gold Sponzor
  • -= nadšený amatér =-
  • Příspěvky: 405
Ratte : kdyz ponechame stranou detaily, tak dve znacky, ktere se mohou honosi tjednemi z nejvykonejsich luku (a znovu - nechavam stranou tabulkove extremy) .. jsou Obsession a Xpedition. Prvni je Binary, druhy je Hybrid. Dva rozdilne systemy, ale oba maji spolecne jedno .. kladky a to hlavne ve smyslu = konstruktera/navrhare kladek = Kevin Stroher.

Takze, JAK JE mozne, ze dva rozdilne systemy produkuji podobny=spickovy vykon ? Podle me je odpoved tato = navrh = efektivita kladky = konstrukter = Kevin. Tecka.

Pokud ma hybrid teoretickou hranici 370fps (tvoje slova), pak ma pred sebou hybrid jeste mnoho let pokojneho zivota a konkurence se bude muset kua snazit, aby se alespon priblizila .. nebot, ktery system (jiny nez Hybrid) se kdy priblizil alespom 360 fps ?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

-- Tohle je muj podpis

PSE Archery - novinky pro rok 2017 04. pro 2016 17:04 #13

  • TWitko
  • Avatar uživatele TWitko
  • Offline
  • Gold Sponzor
  • Gold Sponzor
  • -= nadšený amatér =-
  • Příspěvky: 405
Mathews Safari nejvykonejsi luk ? Tak je pekne, ze to Mathewsum jeste nekdo "sezral" ;-) Abychom si nalili cisteho vina ..muj nazor .. firma Mathews muze byt cokoliv, jen ne vyrobce nejvykonejsich luku .. podle me je to peknych par let pouze a jen predrazena bida .. OK, mozna v poslednich dvou letech se opet vraci na scenu ... a ma pekne luky, ale Safari (s ohledem na dobu sveho vzniku) je obycejny marketingovy vykrik do tmy ..

nerikam, ze je to spatny luk, ale nejvykonejsi neni ani nahodu a ani nebyl v dobe, kdy vznikl .. pri parametrech 80lbs/30"a sip 425gr by spousta jinych modelu od konkurence nechala hodnoru 350fps daleko, daaaaaleeeko za sebou ...

Kdyz uz budeme chtit resit nejvykonejsi luk, pak snad asi neco na tema Omen nebo FullThrottle .. ale znovu a opet .. k cemu takto vykonne luky, kdyz tu rychlost navic budeme muset stejne vymenit za tezsi sip a ziskame max vyssi KE( a od hodnoty 70 uz neni duvod KE zvysovat). Nebo zna nekdo nejaky realny rozdil mez KE 70 a dejme tomu 90 nebo dokonce 100 ??? Rad bych si ho poslechl ..

A sipy .. ano vim ze jsou i tuzsi .. jsou dokonce i .100, ale opet .. k cemu .. kdyz vhledem k vyssi vaze tu rychlost navic snizim a opet promenim za vyssi KE, ktere nevim, k cemu je dobre ?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

-- Tohle je muj podpis

PSE Archery - novinky pro rok 2017 05. pro 2016 16:17 #14

To přece nevylučuje mojí myšlenku, spíš naopak...

Zrovna těch 360 měl již mnou zmiňovaný RPS 360 což je Owerdrive Binary a blízko je tebou zmíněný Obsession s Binary.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

PSE Archery - novinky pro rok 2017 05. pro 2016 16:26 #15

Stran toho Mathewse souhlasím, za tuhle cenu je tam moc prostě moc kompromisů a to i u současné produkce.

Rychlé luky skýtají jednu výhodu: nemusíš se tahat s tolika librama při určitém výkonu. Já zrovna toho Omena mám na 62librách a stejně je výkonnější než většina sedmdesátek.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

PSE Archery - novinky pro rok 2017 06. pro 2016 20:13 #16

  • TWitko
  • Avatar uživatele TWitko
  • Offline
  • Gold Sponzor
  • Gold Sponzor
  • -= nadšený amatér =-
  • Příspěvky: 405
tak, kdybys poradne jedl, nebudes vypadat jak "rachitik" a bez problemu utahnes 70lbs .. a nemusis snit sny o vykonnych lucich .. :-)
pochopitelne si delam legraci (Ratteho znam a vim, ze ac chudokrevnej, ma sily dost)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

-- Tohle je muj podpis
Poslední úprava: od TWitko.

PSE Archery - novinky pro rok 2017 06. pro 2016 21:27 #17

To zní jako závist na mou atletickou figuru... To je u těch prostorově štědřeji projektovaných běžné :)


Pravdou je, že ač to tak nevypadá, já se těch ultraluků nějak zvlášť nezastávám, vždycky to sebou nese kompromis s uživatelskou přívětivostí. Současný vývoj prostě jen směřuje k tomu co nejvíc ten kompromis potlačit kombinací konvenčních výkonných kladek s inovovaným převodováním a dobrým odladěním.
Osobně bych byl v sedmém nebi kdyby někdo raději uvedl konečně něco komplet nového, nějaké monstrum se šesti kladkama a jedním ramenem, alespoň by bylo o čem psát :)

Jinak Omena mám jednoduše proto, že byl na Ebay za 200$, což jsem prostě neodolal a pak jsem seznal, že je celkově lepší a příjemnější při 62lbs než můj dosavadní BowMadness při 70lbs.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • Strana:
  • 1
Powered by Kunena fórum