Menu
Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
Níže uvedená diskuzní vlákna jsou propojena s články na webu Bowhunter.cz
Uživatelé nemohou v této části vytvářet nová diskuzní vlákna (jsou zakládána automaticky, při publikování nového článku na webu), ale mohou se pochopitelně zúčastňovat diskuze (psát příspěvky a odpovědi).
  • Strana:
  • 1

Téma: Barebow (holý) luk - jak na míření či nemíření ?

Barebow (holý) luk - jak na míření či nemíření ? 04. zář 2016 20:28 #1

Toto je automaticky založená diskuze ke článku na webu Bowhunter.cz

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Barebow (holý) luk - jak na míření či nemíření ? 05. zář 2016 06:14 #2

Tak po prečítaní článku dostáva slovné spojenie čierna mágia, úplne iný význam :silly: . Teraz vážne, článok je super napísaný :tu: , pekne vysvetlené jednotlivé metódy a aj keď som ja čisto kladkový lukostrelec, neskutočne ma bavia všetky veci okolo reflexov.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Barebow (holý) luk - jak na míření či nemíření ? 05. zář 2016 20:25 #3

  • TWitko
  • Avatar uživatele TWitko
  • Offline
  • Gold Sponzor
  • Gold Sponzor
  • -= nadšený amatér =-
  • Příspěvky: 405
Tak "černá magie" to byla hlavně v okamžiku, kdy jsem se to snažil přeložit do nějaké srozumitelné a čitelné formy :-))) Ale jinak souhlas ... míření na barebow je magie ... pro mě osobně nepochopitelná .... když už jsem to přeložil, tak jsem se snažil sám na sobě vyzkoušet ony metody a techniky _míření_ ... málem jsem si (znovu po X letech rozstřelil dveře v garáži) .... prostě tohle nedokážu .. jako mířit s holým lukem ... i když už, teoreticky, vím jak ... prostě to nejde ..

pro mě je to stejně nepřirozený, jako kdybych se snažil zamířit při házení sněhovou koulí .... to taky neumím ... prostě vezmu a hodím .. a buď trefím nebo ne .. ;) prostě, buď mi dejte na uk mířidla (a pak budu mířit) nebo po mě míření nechtějte .. B)

a tradiční luk (reflex) je MOR ... doporučuju s tím vůbec nezačínat .. protože pak už skoro není možný skončit ;)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

-- Tohle je muj podpis

Barebow (holý) luk - jak na míření či nemíření ? 06. zář 2016 18:13 #4

  • TWitko
  • Avatar uživatele TWitko
  • Offline
  • Gold Sponzor
  • Gold Sponzor
  • -= nadšený amatér =-
  • Příspěvky: 405
po rozhovoru s kamarádem, se kterým si občas zastřílím (a který si asi přečetl článek :-) ), bych doplnil jednu informaci (opět - čistě můj názor)...

ON: ty tvrdíš, že střílíš instinkt a není to pravda .. já si všiml, že míříš !
JÁ : ????
ON: No natáhneš a držíš .. hned nestřílíš .. chvilku držíš v plném nátahu a proto míříš .. takže nestřílš instinktivně ...

k tomu bych chtěl dodat ... i když se zastavím, tak opravdu nemířím ! :-) Jak jsem psal, snažím se o instinktivní střelbu. Ale to pro mě nutně neznamená, že bych musel vypustit šíp okamžitě, jakmile dosáhnu plného nátahu. Tohle, dle mého názoru, s instinktem či mířením konkrétně nesouvísí. Takže jak to mám ?

a) pokud mi vše funguje jak má, pak střílím instinktem a opravdu - vypouštím (asi) okamžitě jak naplno natáhnu. Ideální stav.
b) pokud mi to přestává lítat, pak přecházím na "Split vision" - už při nátahu a pak v plném nátahu (na "mikrochviličku") hodnotím "celkový obraz". Jenže, troufnu si říct, že tohoto případného zpomalení (pokud tam vůbec nějaké je) si nikdo nevšimne ... rozhodně to není to, o čem mluví kamarád

c) a teď k tomu zpomalení ... občas se mi stane, že si uvědomím vyslovenou chybu ... třeba že v nátahu naplno nedotahuju .. nedojdu do kotvícího bodu a vypouším šíp dřív. Což je pochopitelně úplně blbě. Nebo zjistím, že kotvím někde jinde. Atd ... Prostě NĚCO je úplně špatně. Nejde o míření, ale o techniku. A právě v takovém okamžiku začínám používat ono zpomalení/zastavení. Naplno natáhnu a zastavím se .. a v té chvíli si podvědomě kontroluji ty věci, které mě zajímají .. kotvící bod, správný nátah, případně pevná levá ruka atd .. zkontroluji a pak vypustím ...

Ano, v tomto případě dojde v mé střelbě k výraznému či zřetelnému zastavení v plném nátahu, kterého si vedle stojící kamarád může všimnout. Ale v takovém případě se věnují úplně jiným věcem - rozhodně neprobíhá žádné míření ve smyslu, jak bylo popsáno v článku. Takže ne každý, kdo se v nátahu a zakotvení zastaví, musí nutně mířit .. ;)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

-- Tohle je muj podpis
Poslední úprava: od TWitko.
  • Strana:
  • 1
Powered by Kunena fórum