Menu
Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
Níže uvedená diskuzní vlákna jsou propojena s články na webu Bowhunter.cz
Uživatelé nemohou v této části vytvářet nová diskuzní vlákna (jsou zakládána automaticky, při publikování nového článku na webu), ale mohou se pochopitelně zúčastňovat diskuze (psát příspěvky a odpovědi).
  • Strana:
  • 1

Téma: Měření Draw Length

Měření Draw Length 18. říj 2015 21:44 #1

(Tento příspěvek byl převeden do diskuzního fóra z původních komentářů pod článkem)

# Jirka 2014-01-21 17:59
Ahoj,
nějak se rozhoduji ke koupi kladkového luku a snažím se teď načíst co nejvíce informací abych pořídil pro mne co nejlepší luk. Zaujal mne tento tvůj článek ohledně DL potřeboval bych poradit. Dle výše zmíněného návodu jsem si změřil mé rozpětí které je cca 192 cm a tedy ve finále mi vyšlo DL 30,2" Měl bych tedy zvolit luk s DL 30" nebo raději 29" ?? Děkuji za radu. J.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Měření Draw Length 18. říj 2015 21:45 #2

bowhunterc napsal: (Tento příspěvek byl převeden do diskuzního fóra z původních komentářů pod článkem)

# Jirka 2014-01-21 17:59
Ahoj,
nějak se rozhoduji ke koupi kladkového luku a snažím se teď načíst co nejvíce informací abych pořídil pro mne co nejlepší luk. Zaujal mne tento tvůj článek ohledně DL potřeboval bych poradit. Dle výše zmíněného návodu jsem si změřil mé rozpětí které je cca 192 cm a tedy ve finále mi vyšlo DL 30,2" Měl bych tedy zvolit luk s DL 30" nebo raději 29" ?? Děkuji za radu. J.

# bowhunterc 2014-01-21 18:25
Tezka rada .. ale, s jistym zobecnenim .. bych vzal 30. nebo 29,5, ale 29 uz mi prijde malo.

Nicmene .. vetsina modernich kladkovych systemu "umi" zmenu nastaveni pouhym pootocenim modulu v kladce. Tzn jeden luk = ruzne moznosti DL. Vyjimkou jsou starsi konstrukce a sportovni specialy. Nicmene pokud jde o lovecky luk, sel bych timto smerem … je to pohodlne a hlavne pokud neznate presne svoji DL, je to idealni reseni

Měření Draw Length 18. říj 2015 21:45 #3

(Tento příspěvek byl převeden do diskuzního fóra z původních komentářů pod článkem)

# Jirka 2014-01-21 20:55
Tak pokud to zkusím upresnit, momentálně mi nejvíce v hlavě leží model Vision od firmy PSE ( http://pse-archery.com/c/ready-to-shoot-bows_vision_vision-skullworks ) myslím, že bych se mohl ubírat touto cestou, jen nevím jakou sílu zvolit, ale asi bych to viděl na zlatou střední cestu 60lbs. Co si o tom myslíte ??

Měření Draw Length 18. říj 2015 21:46 #4

bowhunterc napsal: (Tento příspěvek byl převeden do diskuzního fóra z původních komentářů pod článkem)

# Jirka 2014-01-21 20:55
Tak pokud to zkusím upresnit, momentálně mi nejvíce v hlavě leží model Vision od firmy PSE ( http://pse-archery.com/c/ready-to-shoot-bows_vision_vision-skullworks ) myslím, že bych se mohl ubírat touto cestou, jen nevím jakou sílu zvolit, ale asi bych to viděl na zlatou střední cestu 60lbs. Co si o tom myslíte ??

Omlouvam se za zpozdeni … jen na vysvetlenou .. pokud komentar napise NEregistrovany uzivatel, ceka na moje schvaleni. A ja jsem byl par dni mimo domov. Doporucuji registraci - pak se komentar objevi hned bez meho schvaleni

ad luk .. priznam se, ze tento model neznam a nemam moc cas ted zjistovat zda "umi" promenlivy DL. Ohledne sily - to je take otazka .. idealni by bylo si nekde tech 60 potazmo 70lbs zkusit na vlastni kuzi.

Měření Draw Length 18. říj 2015 21:46 #5

# Mirek 2015-02-20 03:49
Dobrý den, rád bych se optal zda to DL je i u tradičních luků? Nikde co sem koukal ho neuváděj. DL= délka nátahu pokud sem to dobře pochopil:-)

Měření Draw Length 18. říj 2015 21:47 #6

# Mirek 2015-02-20 03:49
Dobrý den, rád bych se optal zda to DL je i u tradičních luků? Nikde co sem koukal ho neuváděj. DL= délka nátahu pokud sem to dobře pochopil:-)

# bowhunterc 2015-02-20 08:20
tedu predesilam, ze nejsem odbornik na tradicni luky, ale co vim (nebo si to myslim) je to u reflexu co znam (a mam - Bear SUperKodiak) takto :

- tradicni luk natahnete, kam ho natahnete (dano delkou vasich pazi). Mate 26", natahnete 26". Mate 30"natahnete 30". Nicmene sila luku je udavana pri nejake konkretni delce - napr pro 28"(to byva v katalogu uvedeno).

- Tedy pokud si koupim 50lbs luk (a 50 lbs je pro 28") a natah mam kratsi, pak muj luk 50lbs mit nebude - bude mit o neco min. A naopak, pokud je muj natah delsi = napr 29,5", ten samy luk bude "davat"vic nez avizovanych 50lbs.

- moderni tradicni luky maji v podstate neomezenou delku natahu ... nicmene sila od nejake delky zacne luk tzv. "stackovat" ... sila vyroste natolik, ze dal natahnout nejde ...

- starsi luky (roky 50 a 60) mivaly delku natahu omezenou ... a to byvalo v katalogu uvedeno ... novejsi uz ne ... luk proste dal natahnout nejde .. nebo jde, ale neni z toho zadny efekt, ale neznicite ho .. proste narazite na zed a konec ..

- takze vas natah souvisi se silou natahu .. kdyz mate natah vyrazne kratsi, vite ze se na deklarovanou silu nedostanete a muzete volit silnejsi luk. Naopak, pokud mate delsi natah nez katalogovych 28", pak je treba s tou silou opatrne, protoze bude tahat vic nez koupite ..

doufam ze se moc nepletu a ze jsem to napsal trochu srozumitelne :-)

Měření Draw Length 18. říj 2015 21:47 #7

# Mirek 2015-02-21 05:30
Děkuji za odpověď. De mi o to že sme si koupil luk ( http://www.rexbow.cz/luk-rex-1/d-70284/ ) a často mi lítají šípy na pravo od terč tak nevím zda sem vybral špatně nebo špatně střílim, je pravda že při střelbě moc nemířim střílim tzv. instinktivní lukostřelbou (kam kouka oko tam de šíp). jinak délku nátahu mam 27 a sílu luku sem si pořídil na 30lbs. doufám že sem jen mizernej střelec abych si nemusel zase pořizovat jinej luk :-).
Odpovědět

• Strana:
  • 1