Menu
Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
Níže uvedená diskuzní vlákna jsou propojena s články na webu Bowhunter.cz
Uživatelé nemohou v této části vytvářet nová diskuzní vlákna (jsou zakládána automaticky, při publikování nového článku na webu), ale mohou se pochopitelně zúčastňovat diskuze (psát příspěvky a odpovědi).
  • Strana:
  • 1

Téma: Lukostřelecké problémy zametené pod koberec

Lukostřelecké problémy zametené pod koberec 13. čec 2016 12:37 #1

Toto je automaticky založená diskuze ke článku na webu Bowhunter.cz

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Lukostřelecké problémy zametené pod koberec 13. čec 2016 12:40 #2

• TWitko
  • Gold Sponzor
  • Gold Sponzor
  • -= nadšený amatér =-
:-) super ...
.... vůbec NEJ je ten kreslený obrázek :-)

-- Tohle je muj podpis
Poslední úprava: od TWitko.

Lukostřelecké problémy zametené pod koberec 13. čec 2016 12:46 #3

:-) Ale výstižný...přesně takhle se ty chyby po čase kupí.

Lukostřelecké problémy zametené pod koberec 13. čec 2016 12:59 #4

• TWitko
  • Gold Sponzor
  • Gold Sponzor
  • -= nadšený amatér =-
vypadá to jak u mě doma .. akorát pod tím kobercem, kromě problémů, mám i ty nejrůznější kraviny, co jsem postupně nakoupil ... a namontoval ...

... a zase vyhodil B)

-- Tohle je muj podpis

Lukostřelecké problémy zametené pod koberec 13. čec 2016 13:23 #5

Nejsi sám. Mimochodem. V článku jsem zapomněl zmínit jeden příběh, jak jsem střílel levným kladkáčem se špatnou zakládkou a nevhodnými šípy. Furt sem se nemohl pořádně rozumně trefit. Pak si ten samý luk vzal člověk, bývalý reprezentant, který umí střílet a nenasypal opakovaně ve třech sadách na 50m celý pivní tácek, ale cca 5/8 dal. Vtip je v tom, že šlo o Bear Lights Out s Powerflighty a Wisker Biscuit zakládkou s níž mají všichni tak děsnej soustřel. No, evidentně ne úplně všichni. No a pak se všechny takový ty hypermechanický a sto pinový věci hrnou pod koberec, protože jakmile se s lukem naučíš trochu zacházet, zjistíš, že je to úplně k ničemu... zbytečně vyhozený prachy.

Poslední úprava: od ml.

Lukostřelecké problémy zametené pod koberec 13. čec 2016 13:35 #6

• TWitko
  • Gold Sponzor
  • Gold Sponzor
  • -= nadšený amatér =-
Takhle .. WB rozhodně není špatná věc .. nic, co by limitovalo běžného střelce .. nic, co by způsobovalo skutečný problém. Důkaz :

1) donedávna WB střílel kamarád (Saša), který lukem ulovil víc zvěře, než já jsem kdy viděl, či uvidím .. :-) a bez problémů mi to "natřel" i v 3D střelbě Důvod ? Umí střílet líp .. to je hlavní ...

2) a dále třeba Pigman ve slavném videu

cca 100m a "sype to tam líp ja já na 20m s DA" ... ostatně pokaždé, když někomu dávám dokopy kladkový luk, tak s ním sáhodlouze řeším právě zakládku ve smyslu WB x něco lepšího (DA) ... a veř nebo ne, lobuji ve prospěch WB (alespoň do začátku).

... a jiná věc ale je, že i tato komponenta má své limity .. obzvláště, pokud k ní zvolíš nevhodný šíp (moc měkký, jak je v našich končinách zvykem) nebo lepení .. pak se její slabiny mohou projevit výrazněji ...

-- Tohle je muj podpis

Lukostřelecké problémy zametené pod koberec 13. čec 2016 13:50 #7

To jo, ale na lov na pár metrů nebo na hobby, zejména na začátek je to podle mě ideální. Relativně levná a hlavně bezúdržbová věc. Někde jsem četl, že asi 70% prodaných luků je s WB. Docela to chápu. Podle mě jsou některý zakládky zbytečně přemechanizovaný. Dokonce i sportovci nepoužívají nic víc než plíšek na který si šíp pokládají. Navíc to není jen doména lukostřelby, ale dělají z toho fakt zajímavý praky :-) Podle mě povedený výrobek.

Poslední úprava: od ml.

Lukostřelecké problémy zametené pod koberec 31. srp 2016 14:23 #8

Tak nejak mi to nedalo a aj ja si idem nasypať trochu popolu na hlavu, a práve diskusia k tomu článku je na to najlepšie miesto.
Keď som cca pred rokom a niečo začínal s lukostreľbou, kúpil prvú kladku, po istom čase sa dostavili ako také sporadické výsledky (o minutom terči a zničených šípoch radšej pomlčím). Darilo sa mi ako tak triafať kam som chcel, posúval som sa so svojou vzdialenosťou po pár metroch dozadu, ale stále to nebolo ono (alebo radšej, nebolo tak také cool ako predvádza napr. Cameron Hanes). Ale viac menej som sa utešoval, že keď niekedy kúpim Hoyta, keď k tomu kúpim drahé mieridlá a drahé šípy, tak ono to pôjde a budem sa triafať.........
Postupom času a o veľa prečítaného textu a pozretých videí som nakoniec prišiel na to, čo už veľa lukostrelcov predo mnou, a to, že aj keď máte low end kladku, nestrieľate s high end restom a zameriavačom. nič z toho z vás neurobí lepšieho strelca, kým si jednoducho nestúpite do svedomia a nenaučíte sa strieľať tak ako sa má. A potom to zrazu ide, a aj s lacnou kladkou sa na 20 m dajú strieľať šípy tak že sa dotýkajú a na 30 m sa vojdú to celkom peknej grupy.
Morálny záver? Drahé vybavenie nespasí, na 30 m bude jeleňovi absolútne jedno, či ho strelíte z luku za 650 alebo za 1200 Eur. Ak viete strieľať, tak sa trafíte kam máte a bude po probléme (teda, po jeleňovi).

• Strana:
  • 1